Chceme být opravdu národem křiklounů?

16. 11. 2013 12:30:00
Když se člověk probírá stránkami na internetu může klidně dospět k takovému závěru. Může totiž narazit na různé samozvané proroky jako jsou zde pánové Václav Král a Frank Krejčí. S tím prvním, tedy panem Králem, jsem si to již rozdal a to co si o něm myslím mu sdělil v diskuzi a i v celém článku. Kdo chce nalezne vše zde. Jsem rád, že v diskuzi všechna má podezření jen potvrdil. Zde jeho slova:

Ja nejsem Cech. Nenarodil jsem se v CR, dokonce Cestina neni muj matersky jazyk. V Ceskoslovensku jsem sice par let zil, naucil jsem se rec, alespon tedy zaklady ale vlastenectvi, to povazuju za pitomost.

No ja o fungovani CR opravdu moc nevim a uprimne, diky Bohu za to.

Myslím, že k tomu opravdu není potřeba něco dodat.

A teď k panu Krejčímu. To, co ho podnítilo k psaní dobrých rad určené nám, bylo video zachycující „lynčování“ britského občana v Iráku. Autorova osvícená slova je možno číst zde. Pracoval jsem léta v podobných krizových oblastech, vím jak se dělají zprávy, jak bych jenom řekl: Kdesi ve světě došlo ke rvačce na jejímž konci byla jen lehká zranění. To je vše, co nám toto video sděluje. Ale našemu samozvanému proroku to postačí k tomu, aby všem uděloval rady, jak je nutno bránit se proti islámu a jeho přívržencům, dokonce nás vyzývá k tomu či onomu.

Já jsem podobné situace zažil na vlastní kůži. Není to opravdu nic pěkného. Vždy se mne zmocňovala hrůza při pohledu na to, čeho je člověk také schopen. Zažil jsem i situace, kdy vše končilo smrtí. Zároveň jsem však pozoroval přihlížející. Mnohdy to byly stovky lidí. V očích bezradnost a strach. Každý si byl vědom toho, že když se odváží zakročit, stane se také obětí bezmezné a zvířecí zuřivosti několika jedinců. Ale vždy se našlo dost těch, kteří se seskupili kolem mne a mé kamery a mnohdy mne doslova i násilím nutili, abych skočil do auta a zmizel, než se stanu obětí i já.

Věděli velmi dobře, že by se mé záběry mohly stát důkazem při případném vyšetřování a usvědčit vrahy. A mít takové důkazy v kapse není dobrou zárukou pro spokojené žití. To vše líčím proto, abych možná dokázal, že já, na rozdíl od pana Krejčího, vím o čem mluvím. A pak také proto, že ti, kteří mne zachraňovali, byli také vyznavači islámu. To však neznamená, že budu prohlašovat, že všichni muslimové jsou mírumilovní, že se nemáme čeho bát. A snad ještě něco. Přikláním se k názoru těch, kteří byli pobouřeni, když zakladatel mezinárodního terorismu, jistý Jásir Arafat, dostal Nobelovu cenu míru. Podle mého to byla facka všem těm, kteří tuto cenu právem obdrželi, protože se opravdu zasloužili o něco dobrého pro lidstvo na celém světě.

Pan Krejčí také v diskuzi napsal.

V Praze je posmourno? Ja myslel ze v Praze je blaze. Tady je slunecno, celkem horko a je prave 3:50pm, tedy odpoledne. Nudim se tak sedim u blogu.

Nemyslím, že je schopen ironie, takže klidně usuzuji, že si klidně sedí někde ve světě, kde se ho naše problémy nedotýkají, a nemaje co dělat, nám plive do polévky. Ostatně jemu podobný Václav Král nám uděluje rady také ze zahraničí, sedí si v Norsku.

Pozoruhodné také je, že oba autoři nesou označení jako V.I.P. „blogeři“. Tedy pro všechny, kteří to čtou, logicky označení autorů, kterých si vážíme a jež je radno číst a jim naslouchat. Já osobně bych radil používat jiného označení: V.D.P. Very Dangerous Person. Tedy: Velmi Nebezpečná Osoba.

Já si totiž myslím, že jako společnost můžeme být hrdi na mnohé celým světem uznávané politiky, vědce a spisovatele. Že nám tedy není zapotřebí se světové veřejnosti prezentovat osobami, které podle mého názoru nepatří do naší kultury. V určité formě, bych tedy chtěl dát oběma panům za pravdu, mnohdy je nezbytně nutné dbát na zachování těžce vydobyté kulturní úrovně. Pan Krejčí v diskuzi naznačil, že by problém islamistů žijících u nás řešil takto:

Ja bych je urazel 24 hodin denne, kazdy den, az by vypadli.

Takže se pane křikloune budu držet vaší rady. Budu vás napadat tak dlouho, dokud nezmizíte z obrazu naší kultury, která je spoluvytvářena i na těchto stránkách. Spolu s takovými jako jste vy a třeba pan Král, zůstaňte tam kde jste a nekalte vodu u nás. Nežijete zde, nepleťte se do věcí naší kultury a naší společnosti. Nic vás k tomu neopravňuje a také vám to nepřísluší.

Autor: Michal Kotyk | sobota 16.11.2013 12:30 | karma článku: 9.76 | přečteno: 554x

Další články blogera

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 426 | Diskuse

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma článku: 15.07 | Přečteno: 413 | Diskuse

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma článku: 13.57 | Přečteno: 503 | Diskuse

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma článku: 43.98 | Přečteno: 5626 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 19.65 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 18.41 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
VIP
Počet článků 607 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1543

Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...