Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Češi nebojte, statistika nás zachrání!

Měl jsem učitele matematiky, který nám kladl na srdce, že statistika je přesné počítání s nepřesnými čísly. Mnoho toho o matematice nevím, ale tuhle formulaci pokládám za věrohodnou.

Řídím se tím celý život a když někde vidím nějaké ty tabulky, tak začnu být nedůvěřivý. Zvláště po tom, co jsem byl poučen o tom, že existují odborníci, kteří dokáží upravit výpověď čísel přesně dle potřeby zadavatele. Ostatně existuje jeden redaktor všech redaktorů, prostě guru v tomto oboru, a já právě kvůli tomu nemám moc rád. Jemu jsou čísla prostě svatá. Realita ho nezajímá. Ale to je můj osobní problém.

Nicméně se dnes pokusím mu trošku zafušovat do oboru.

Tedy při pohledu na dnešní přehledy o tom, jak náš dnešní nepřítel řádí v okolních zemích, jsme na to celkem dobře. Jenom se nemůžeme shodnout na tom, kdo za to může. Je to těžké při naší povaze. Bez viníka prostě nemůžeme žít. Dříve to byly různé etnické skupiny, někdy také sousedé. To bylo jednoduché. Pachatele dobra či zla jsme měli hned.

Dnešní doba je zlá. Je to vše trochu komplikovanější. Hlavně pro novináře. Za starých dob bydlelo zlo na západě a dobro na východě. Teď je to nějak pomíchané, ten tvrdí to, ten zas ono, ani čert by se v tom nevyznal. Všichni patří zrovna tak do pekla jako do nebe.

Z nouze střílíme na všechny politiky. Hlavně je módou od nich vyžadovat, aby uměli předvídat budoucnost z křišťálové koule. Díky bohu komunisté už nevládnou, takže je to asi povoleno. Jenže já mám pocit, ať je to zakázáno či ne, je to tak pro kočku.

Přesto jsem si řekl, proč bych to nezkusil i já. Ale ne s tou koulí, ale vzpomněl jsem si na mého učitelé matematiky. A hledal tam i onde a hle, tu jsem narazil na tu správnou tabulku. Ta mi jen potvrdila, co jsem již dávno tušil. A to, že jsme ty největší pijani piva na světě. A k mému překvapení v té statistice byla virem těžce postižená Itálie skoro v nedohlednu.

Zajásal jsem. To je zcela jednoznačná souvislost. Jen se divím, že na to ještě nikdo nepřišel. A to se to u nás jen hemží experty. Co zbývá dodat? Vzhledem k současné situaci bych nedoporučoval chlastat. To není zrovna zdravé. A také by to mohlo ohrozit, či dokonce ohromit plynulé zásobování. To by bylo zlé a snižovalo ochranu. Takže pijte náš mok s rozvahou. A hlavně nezapomínejte, co říkal můj učitel o té statistice. Nicméně si myslím, že bychom se takto mohli domluvit na viníkovi.

Byl by to takový všeobecný viník. A možná bychom potom mohli nechat pracovat v klidu ty, kteří se ze všech sil snaží nás z toho srabu vytáhnout. Jenom si nejsem jist, zda to také pochopí ti profesionální a krvežízniví lovci viníků, mnozí se nazývají ještě novináři. Ale, jak ukazují „statistiky“, nebude trvat dlouho a také jim jednoho dne prostě dojde dech.

Já bych těm nevyspaným politikům raději nabídl dobře chlazený mok, než je otravoval nějakou tou pitomou otázkou vhodnou tak akorát pro věštkyni.

Tak, na zdraví!   

Autor: Michal Kotyk | neděle 22.3.2020 15:25 | karma článku: 14,03 | přečteno: 513x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik