Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda a zbytek světa…

My – tedy naše vláda – se snažíme ze všech sil, ale občané jsou neposlušní a dělají si co chtějí. My a oni. Připadá mi to nějak povědomé, skoro připomíná staré časy. Dříve byli ti neposlušní označováni za antisocialistické živly.

Aby bylo jasno, nemíním zde obhajovat ty, kteří se vzpouzejí všem nařízením a svůj protest vyjadřují tím, že je nedodržují. Chtěl bych jen hájit ty poctivé občany, kteří se snaží ve prospěch nás všech. Jenže právě ti to nemají zrovna lehké. Jak mají dodržovat veškerá ta nařízení, kterým mnohdy nerozumí ani ti, kteří je sepisují.

Jak má normální občan být prospěšný, když skoro každý den musí strávit hodiny na internetu, či hodiny před televizním zpravodajstvím, aby se dověděl, co to zase platí. Včera ty poctivé připravila vláda o šest hodin života čekáním na nové direktivy. Co, by se asi stalo, kdyby všichni ti, kteří se starají o to, aby se náš každodenní život nezastavil, usedli před všechny ty zdroje informací a čekali šest hodin na to, aby se snad dověděli, co mají dělat v příštích hodinách.

Díky bohu se na to vykašlali a nepřestali se věnovat svým povinnostem. Ono nám totiž nic jiného nezbývá. Prostě vzít rozum do hrsti a žít dál právě v rámci toho, co je možné. A to, co je možné určuje virus jako takový a ne vláda. Hlavně ne ta, která mlží, mnohdy vykládá nepravdy a hraje si s čísly, která jsou často zavádějící a někdy dokonce nepřesná.

Ale hlavně je to vláda, která trochu připomíná mateřskou školku jejíž osazenstvo se odebralo na pískoviště, kde jeden druhému boří hrad, či krade hračku. Přesně tak se chovají mnozí naši ministři. Jeden překřikuje druhého s cílem ho trumfnout. Nás občany viní z toho, že jsme horší než na začátku celé té šlamastiky. A co ona?

Poučila se? Ne. Stále se nenaučila komunikovat s obyvatelstvem. Nevím, kdo jim radí, kdo píše jejich projevy, kdo nařizuje, jak se mají chovat a jak vystupovat. Se vší pravděpodobností je to nějaký „marketingový“ odborník, který jistě dokáže kdeco a kdekomu prodat. Ovšem jenom s jednou podmínkou. Musí to být nekvalitní produkt, který nikdo nepotřebuje. Ano, v tom je jistě odborník, chování vlády je toho důkazem.

Ale my máme nouzový stav. Skutečně se nacházíme ve stavu nouze. Ne proto, že tak rozhodla vláda, prostě proto, že tak rozhodl virus. Nemáme čas na to, abychom se zabývali mediálními praktikami, které připomínají obchodní styl „šmejdů“. Nemáme čas na to, abychom se stávali svědky osobní nevraživostí vládních činitelů. Nemáme čas na to, abychom pozorovali vyřizování osobních účtů, těch, kteří touží po moci a veřejném obdivu.

Co tedy očekávám? V prvé řadě chci mít premiéra, který mi otevřeně a jasně řekne, jak na tom jsme a co je zapotřebí. Nemohu akceptovat premiéra, který pláče a fňuká někde na takzvaných „sociálních“ sítích. Ostatně ty, jak již všichni sociologové varují, spíše společnost rozdělují a ne sjednocují. Tedy spíše škodí, než pomáhají. S jejich pomocí se dají třeba velice dobře manipulovat volby, prostě hrají si s veřejným míněním dle libosti, či podle toho, kdo platí víc.

Dobrým krokem by tedy bylo, kdyby naši vládní činitelé okamžitě zrušili jejich prapodivné účty v této mediální oblasti. Stejně nikdo neví, kdo to tam píše pod jménem toho či onoho. Stejně tak by bylo prospěšné, kdyby členové vlády dostaly náhubek, který by zabránil, aby se předváděli před každým mikrofonem, který jim senzacechtiví rádoby „novináři“ strčí pod nos.

Stále ještě máme veřejnoprávní média. To je místo, kde by se měli vládní činitelé vyjadřovat. A jenom tam. Ostatní mohou poslouchat a vše převzít. Možná, že to neodpovídá „právu“, ale je to efektivní a určují se tím přesná pravidla komunikace. Nechci již žádné ohlášené tiskové konference, které jenom přispějí k tomu, že se hodiny před tím spekuluje o tom, co to zase bude za „bombu“. I pro naši vládu platí nouzový stav. Očekávám tedy, že se podle toho začne konečně chovat a nepřipomínat hejno poplašených slepic.

Skoro půlku života jsem pracoval v televizním zpravodajství, zažil stovky tiskových konferencí. Ale to, co se odehrává zde, se dá srovnat snad jen s arabským světem. Připomíná mi to tiskové konference u Palestinců. V podstatě se to mnohdy podobalo spíše tržnici.

Ano, jsme ve stavu nouze. A to tak vážném, kde dělení společnosti na MY a ONI je nebezpečné. A situace nás nabádá, že by nebylo dobré o tom pochybovat. Každé váhání přinese jen velmi drahé poznání. Myslím, že občané jsou schopni to pochopit, a i změnit chování, možná i názor na naši vládu. Teď jen zbývá, aby to pochopili naší vládní představitelé. Není to složité. Stačí jen, aby se začali chovat tak, jak to očekávají od nás občanů.

Autor: Michal Kotyk | úterý 27.10.2020 10:11 | karma článku: 37,36 | přečteno: 3472x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik