Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A co když vás občané zklamou, pane Blatný?

Pochopitelně, že mám na mysli tu vakcínu. Ano, zní to od Vás pěkně, naše jediná záchrana tkví v tom, že se asi tak 60–70 procent občanů nechá oočkovat. A co když se tak nestane? Co bude potom?

Odpověď je jasná. Prostě pokrčíte rameny a řeknete, že nikdo nedbal vašich rad, a to se pak nedá nic dělat. Takže se pro jistotu nakoupí asi 12–14 miliónů dávek vakcíny a možná zcela zbytečně. K tomu ještě přibude pár desítek miliónů za tu kampaň, která by měla přesvědčit občany o správnosti vašeho úsudku.

Dobrá, řekněme, že to s námi občany myslíte dobře. Ale kalkulujete třeba s tím, že lid občas uvažuje jinak. Že se možná nebude chovat podle vašich představ, a hlavně vašich grafů, kterým už asi nikdo nevěří. Možná, že je to vůči vám nespravedlivé. Tedy možná…ale ono to tak asi je, či bude.

Já se odvážím tvrdit, že, a to maximálně, se nechá oočkovat asi tak 15 procent občanů. A to ne díky nějaké nesmyslné kampani sloužící k osvícení, ale proto, že buď jim to bude nakázáno, či je k tomu donutí strach, který je jedním z největších motivátorů lidského chování.

Příklady? Podívejte třeba na kuřáky? Jsem jedním z nich. Už přes padesát let. Prý strašně riskuji říkají odborníci z vašeho okolí. Asi mají pravdu. Já na to: To patří k mému životu. A pokud si vzpomínám na bývalé kuřáky z mého okolí, kteří přestali, tak to bylo ze strachu. Ze strachu žít, žít naplno, a právě i s rizikem.

Chřipka? Tedy ta „normální“ chřipka. Zemře na ni až 2000 lidí za rok. Každý to ví, ale proočkovanost je kolem 5 procent. A to nehovořím o lékařském personálu, to je přeci kapitola sama pro sebe. Většinou říkají jednou a nikdy více. Já pro sebe říkám ani jednou.

Ale vraťme se k tématu. Myslím, že již trochu prosvítá, že ten, řeknu opatrně „nový virus“ je trochu horší. Dlouhodobě odhadováno ukončí život asi tak 6.000 spoluobčanům za rok. Tedy každý rok. Takže trojnásobek vzhledem k té obyčejné chřipce. A proto má úvaha, že se nechá oočkovat asi 15 procent obyvatel. A to jsem podle mého názoru optimista.

A co bude potom? Co s tou vakcínou, co se zbytečnou „reklamní“ kampaní? Nic než vyhozené peníze. A co tedy bude s námi? Vymřeme? Historie lidstva říká, že ne. Nebylo by tedy na čase si říci trochu té smutné pravdy? Že tu máme novou nemoc, která si vyžádá od nás určitou oběť, a když se s tím smíříme, tak získáme šanci zase normálně žít, prostě tak, jak je nám přirozené a více méně podle pravidel přírodních zákonů. Prostě radovat se a smutnit. Rodit se a umírat. To je prostě riziko, které život vyžaduje, je to jeho cena.

Víte, je to takové pravidlo života. Od nepaměti. Již tisíce let mu vděčíme za to, že žijeme. Víte, pane ministře, už jsme vyhodili z velké části nesmyslné miliardy a zničili tisíce existencí. A v podstatě jen proto, že se bráníme přijímat život takový jaký je. A možná také proto, že jsme připustili, aby ti, kteří obchodují s naším strachem, nás zcela ovládali.

Nebylo by tedy lepší koupit asi jen 3 milióny vakcín. Podle mého je v tom i dostatečná rezerva, která uspokojí svědomí. A to nejen Vaše, ale nás všech. A co takhle spíše investovat do kampaně, která nás zbaví strachu a dovolí obnovit náš život, naše hospodářství, narovná opět sociální vztahy a v neposlední řadě, vlastně to by mělo být to nejdůležitější, vrátí do normálu život našich dětí. Už jsme se na nich provinili více než dost.

A co říci nakonec. Uvědomujete si, že s občany nekomunikujete. Vy se neptáte, co nás bolí, co nás trápí. Vy prostě vyřknete diagnózu bez ohledu na to, zda se to pacientovi líbí nebo ne. Já si celkem vážím lékařů. Ale nesnáším ty, kteří si hrají na Boha. Není to jen tím, že jsem nevěřící. Naopak, já věřím. V lidského ducha a jeho inteligenci, v sílu rozumu, který nám dává schopnost přežít. A nesnáším strach. Pokud ten vládne, tak jen předurčuje blížící se konec lidstva.  

Autor: Michal Kotyk | sobota 28.11.2020 20:16 | karma článku: 34,85 | přečteno: 1564x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 413x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik