Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pacient Blatný: Domácí péče možná!

Už nejenom laická veřejnost, ale i řada skutečných odborníků se domnívá, že náš pacient, tedy formálně ještě ministr zdravotnictví, by mohl být propuštěn do domácí péče. Prý by to bylo i ke všeobecnému prospěchu.

Hlavním problémem je totiž poznání, jak ukázala poslední vyšetření, že asi velice trpí skutečností, že se neustále pohybuje pro něj ve zcela neznámém prostředí a je i obklopen lidmi, kteří mu nejen nerozumí, ale co je ještě horší, on nerozumí jim. Přitom nejde ani tak o problém s volbou komunikačního jazyka, ale spíše o obsahy, které mu jsou v mateřštině sdělovány.

Nehledě na to, že je také konfrontován s fakty a skutečnostmi, které pro něj představují neuvěřitelné psychické zatížení a tím je vytvářena i překážka v procesu vnímání. Jsou to pro jeho schopnosti často neznámé faktory. Jinak lapidárně a hovorově řečeno: jsou pro něj španělskou vesnicí. Ano, je tomu skutečně tak. Vše nasvědčuje tomu, že se před příchodem do Prahy pohyboval v nějakém jiném světě. Je pozoruhodné, že to prozatím nikdo nepostřehl.

Je proto docela možné, že by mu domácí prostředí velice prospělo. Pravděpodobně by mu vrátilo určitou schopnost opět logicky uvažovat a analyzovat dění v okolí. Stejně tak by se asi obnovila schopnost komunikovat. Pochopitelně právě s jemu důvěryhodnými lidmi, kteří jsou i ochotní shovívavě přijímat jeho ne vždy logické úsudky, vyvěrající z nepochopení reality.

V úvahu přichází i radikállní možnost, tedy absolutní izolace. Ale zde je nutno posoudit i další celkem závažný deficit jeho osobnosti. V celku je na první pohled pozitivní, ale v případě absolutní izolace by tato mohla způsobit fatální reakci. Jak se totiž ukázalo, je jeho mysl zatížena pocitem absolutní odpovědnosti za to, co činí. Což by nemělo být, při povrchní analýze nic zatěžujícího. Ovšem tak jednoduché to není.

Jeho celkem komplikovaná struktura myšlení si i zde vybudovala určitou problematickou oblast. Není totiž zcela jasné, jak jemu, tak okolí, vůči komu tuto odpovědnost pociťuje. Na venek by se mohlo zdát, minimálně dle jeho formálních prohlášení, že má na mysli nás občany. Problém však tkví v tom, že jeho činy tomu neodpovídají. Dalo by se spíše usuzovat, že je jakoby vděčný určité osobě, či určitému seskupení, které by se dalo nazvat i mocenské. A právě v této souvislosti by skutečná izolace nebyla prospěšná pro duševní stav našeho pacienta. Chyběla by mu reflexe okolí, a to by jistě přineslo zcela negativní vývoj, minimálně hlubokou depresi.

Je opravdu těžké rozhodnout o dalším osudu našeho pacienta. V tuto chvíli však vše nasvědčuje tomu, že by návrat do „rodinného“ kruhu byl zcela optimálním řešením. A to jak pro našeho zdravotnického guru, tak proto ty, kteří jsou dle jeho tvrzení absolutním cílem jeho zájmů a bohužel tedy i obětí jeho zcela nelogických činů.

Jistě je to velmi neradostné zjištění. Ale asi jak pro koho. Pro nás občany by jistě přesun pacienta mohl přinést určité ulehčení. A mít soucit s těmi, kteří tuto situaci navodili, nepokládám za nutný. Pochopitelně je nutno vyřešit základní problém. Kdo tento přesun nařídí a provede. Bohužel nám občanům nezbývá nic jiného než věřit, že tu ještě máme trochu té demokracie, která by měla fungovat ku prospěchu většiny. 

Autor: Michal Kotyk | úterý 9.2.2021 15:14 | karma článku: 13,77 | přečteno: 365x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 413x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Žalobce žádá pro Limberského a společníky peněžitý trest za vydírání

23. dubna 2024  16:32

Peněžitý trest navrhuje státní zástupce pro čtyři aktéry schůzky v karlovarské kavárně, kterou...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik