Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak Rada České televize rozhodla!

Na středečním jednání Rada České televize rozhodla, že stanice má pokračovat. „ČT3 naplňuje a navyšuje veřejnou službu. To, že rychle získala dobrý divácký ohlas, dokazuje, že tak má ČT3 konat,“ uvedl člen rady Lubomír Veselý.

S povděkem jsem si přečetl tuto informaci. Opravdu mne nejen uklidnila ale i potvrdila mé mínění jak o této instituci, tak i o České televizi samotné. Tedy, že ti radní jen uspokojují vlastní ego bez ohledu na intelektuální a společenské nároky, které by občan od nich očekával, je tím jen potvrzeno. A jejich rozhodnutí také ještě více osvětlilo fakt, že vedení ČT v čele s panem Petrem Dvořákem zcela ignoruje poslání a nároky, které by společnost na veřejnoprávní médium měla mít.

Ano, měla mít. Sále více se ukazuje, že už pomalu nikdo neví, k čemu demokratická společnost veřejnoprávní média vlastně potřebuje. Současný vývoj na Kavčích horách totiž nenechává snad nikoho na pochybách, že tím hlavním cílem naší „drahé“ ČT je splňovat jednu ze základních mocenských požadavků k diktatuře inklinujících vládnoucích sil. Totiž plně a poslušně realizovat to staré heslo: Chléb a hry. Zde další citát jako důkaz:

Televize třetího věku, právě s tímto mottem ČT3 před rokem odstartovala. Jako klidnější alternativa programového proudu měla především pomoci starším lidem, jako nejohroženější skupině, v době nastupující koronavirové pandemie. Cílem bylo naplnit čas seniorům v domácí izolaci i snaha přivést je na jiné myšlenky.

Logická úvaha totiž nabízí celkem jednoduchý závěr. Ostatní programy jsou neklidné a nemají za cíl přivést občany na jiné myšlenky. Tedy – jak možno pozorovat každou hodinu třeba na ČT24 – i nadále šířit strach a paniku, zvyšovat chaos a podílet se na prohlubování neustále stoupající nedůvěře ve vládní činitele. A zde další citát:

Vlajkovým pořadem byl Život na třetí, který vysílala regionální studia z Brna a Ostravy do června. Nostalgii starých časů doteď přináší i zbytek programu ČT3. Ten plní především archivní pořady z takzvaného zlatého fondu.

Ach, nostalgie starých časů. Jak krásné. Tedy jako že tehdy – jako za komunistů – byl život klidný krásný a naplněný? Nu, asi to tak nebylo myšleno, že Rado ČT. Nicméně jedno plus zde je. Ale zase poněkud kontraproduktivní. Ona ta „nostalgická a komunistická tvorba“ měla z velké části i vysokou uměleckou kvalitu, což se o dnešní produkci ČT říci opravdu nedá. Nu, a to nejlepší nakonec.

Kanál letos spustil i vlastní zpravodajský přehled. Má pozvolnější tempo i grafiku. Běží každé dopoledne.

Jo, to je opravdu paráda. Viděl jsem ten zpravodajský paskvil jen několikrát a stačilo to. Je ještě horší než ten informační guláš, kterým ČT obhospodařuje nároky občanů na informace zcela ukázkově a bezkonkurenčně v „show“ Události. Ostatně radím všem, kteří si chtějí zachovat trochu zdravého rozumu, se tomuto „zpravodajskému“ výtvoru vyhýbat. Vše ve zkrácené verzi je možno najít všude jinde. A mnohdy i srozumitelně.

Ano, jsem opravdu rád, že Rada ČT existuje a plně se věnuje svému poslání. Někdo přeci musí dohlížet na to, aby cílená manipulace s vědomím naší společnosti zachovávala určitá pravidla. A hlavně musí dávat velký pozor, aby se neobjevily nebezpečné tendence, že se neočekávaně někdo rozhodně dělat program pro náročnější diváky z řad občanů. Tedy v tom smyslu, že by se třeba někdo zamýšlel nad naší budoucností jako samostatně kulturně myslící a reálně existující společností. 

Ano, opravdu nechci, aby mi někdo bránil ponořit se do těch starých časů a nostalgicky se nechat unášet vzpomínkami na ty staré dobré časy. Jsou doprovázeny smutným pomyšlením, že se asi nikdy nevrátí. I když mám občas pocit, že to není tak nereálné. Mnohdy i cítím závan těch starých dob, jakoby mě opět někdo láskyplně oslovil: Soudruhu občane…   

Autor: Michal Kotyk | čtvrtek 25.3.2021 9:58 | karma článku: 21,78 | přečteno: 720x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Další předvolební útok v Drážďanech. Terčem byl stánek protiimigrační AfD

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  12:24

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Cyklista vjel do křoví a hlavou narazil do stromu. Přilbu měl, přesto zemřel

5. května 2024  12:07

V sobotu v podvečer řešili jihomoravští policisté dvě dopravní nehody. Na Znojemsku naboural řidič...

Řidič najel do brány Bílého domu, policie to vyšetřuje jako běžnou nehodu

5. května 2024  11:47

Neznámý šofér v sobotu v noci autem najel do brány Bílého domu. Náraz nepřežil. K přímému ohrožení...

Odbory svolávají další protest. Vadí jim změny v zákoníku práce a důchodech

5. května 2024  11:42

Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) pořádá 21. května demonstraci na Malostranské...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik