Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrejko I. a jeho otloukánci!

Ještě nedávno to vypadalo tak, že se jeden mohl právem domnívat, že se náš současný mocipán obklopuje dvorními šašky. Ale jak vidno, tak ve svém vývoji neustrnul a pomalu je vyměnil za otloukánky.

Již asi nemá potřebu, aby mu někdo pochleboval. Je ale i docela možné, že už k tomu nikdo nemá chuť. Takže se rozhodl je raději mlátit žezlem po hlavách. Je to mediálně velmi působivé, prostě může všem občanům dokázat, že se s nějakými těmi pochybnými charaktery na ministerském postu vypořádá rázně a bez milosti. Nápadné však je, že si právě takovéto „poddané“ skoro cílevědomě vybírá. Bylo by i pravděpodobné, že je to nějaký výmysl a i taktika jeho poradců pro osvětu národa.

Je přeci nutno něco dělat domnívají se právem. Tedy jako pro tu důvěru či nedůvěru v jeho „smysluplné“ vládnutí pro blaho nás všech. Svým způsobem ani nechápu to hlasování pánů poslanců. Já bych spíše přivítal návrh zákona, který by veřejnosti umožnil podívat se na zoubek těm, kteří mu ještě „důvěřují“. Logika věci totiž nabádá pohlížet na ně jako ona určité profitéry ze současné mocenské struktury, tedy osoby stejně prapodivného charakteru plnící naši morální politickou žumpu.

Pravda, byl by to asi prapodivný zákon, ale domnívám se, že by docela dobře zapadl do naší legislativy, která se vyznačuje tím, že chrání každého, jenž nás jako společnost okrádá. Občan by to možná přivítal. Proč jenom chránit ty „chytráky“ a jejich tajuplné obchody? Tu i onde by bylo více jak vhodné je i potrestat. A třeba jim zabavit nějakou tu miliardu a vrátit ji do společné kasy, kterou již po desetiletí plundrují.

Ostatně jsem se zcela mylně domníval, že už vlastně není nic k rozkradení. Ale to, že Andrejko I. neustále lpí na moci přeci jenom dokazuje opak. Pár miliard tu přeci jenom asi je. Tož do toho, mnoho času už nezbývá. Ty volby jsou přeci jenom trochu nejasné a státní kasa je prázdná a kupovat voličské hlasy za vlastní peníze není zrovna obchod, který náš pan premiér miluje. I ty jím tak oblíbené koblihy si nejraději nechá zaplatit z nějakých dotací. Pěkná to taškařice.

Ano, již jsme všem pro smích. Ale ono je to asi brzo přejde. Protože dokazovat celému světu, co všechno dokáže náš národ pod svatozáří „demokracie“ není totiž v mezinárodním měřítku zrovna přitažlivá společenská forma, ze kterou by se mělo mnohdy i krvavě bojovat. Je to přímá ukázka mocenské formy, kterou by snad bylo dobré spíše vymýtit. Tedy s ohledem na budoucnost. Zákony džungle se totiž velice těžko zahalují do předstírané demokratické myšlenky.

Ostatně to už okolnímu světu musí připadat, že nějak litujeme všeho toho, co se tu dělo na sklonku onoho „památného“ roku 1989. Jako bychom se chtěli omluvit za to emocionální vzedmutí našich myslí, které asi nemělo žádný racionální podklad. Prostě to byl takový celonárodní festival lidové tvořivosti sloužící k zábavě a pobavení se v jinak šedivých všedních dnech.  

Důkazem je i to, že se dnešní strana a vláda právě zhlíží v mocenské struktuře nedávné komunistické diktatury. Proč tomu tak je? No právě, tak jako tehdy. Prapodivné vzdělání u mocipánů, uražená ješitnost, touha po moci, chorobná a bezbřehá chamtivost. A to vše dohromady tvoří nápoj, který je neodolatelnou drogou. A já si kladu otázku, zda je opravdu přiměřené a správné u takto postižených osob uvažovat o důvěře, či nedůvěře? Spíše bych doporučoval terapii. A jak už to bývá u takto narušených pacientů, pokud možno někde v izolaci.

A ještě zpět k těm otloukánkům. Nejsem si jist, ale jsem přesvědčen o tom, že každý slušný občan by při sebekritickém zamyšlení se sám nad sebou mohl i na své hlavě nahmatat stopy po tom mocenském žezlu, které se asi dostalo do nepravých rukou. Pomohl by i pohled na naše děti. Máme je opravdu vychovávat v duchu přání našich mocných? Tedy v profesionální okradače těch druhých? K tomu jen pragmaticky dodám, že je nutno vzít v úvahu, že velmi brzo nebude koho okrádat. Takže je to profese velmi nejistá. A to ví i náš premiér. S naší pomocí Andrejko I.  

Autor: Michal Kotyk | úterý 18.5.2021 10:15 | karma článku: 13,96 | přečteno: 500x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové si přivlastňují Kanta. Je naše kořist, tvrdí gubernátor Kaliningradu

29. dubna 2024  9:17

Gubernátor Kaliningradské oblasti, nejzápadnější výspy Ruska na březích Baltu mezi Polskem a...

Rozhodnutí ANO neúčastnit se jednání nepovažuji za šťastné, řekl Pavel

29. dubna 2024  8:33

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO neúčastnit se jednání o...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik