Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhlášení nouzového stavu netřeba!

Může mi někdo vysvětlit proč vyhlašovat nouzový stav. Tedy oficiálně potvrdit situaci ve které se již delší dobu nacházíme. Komunisté na konci své vlády nic moc nevyhlašovali, ten ideologický bankrot se obešel bez „posvěcení“.

Snad každé soudné mysli je jasné, že naše strana a vláda neví kudy kam. Není divu, vyhlásili válku proti přírodě, která toho má za ušima mnohem více než si dokázali představit. Mohli se tedy přesvědčit, že heslo Poručíme větru a dešti nefunguje. Na to přišli i komunisté, ale ti   prostě sbalili kufry a šli. To dnes z nějakého důvodu asi nejde. Prý za to může demokracie. Nejsem si tím tak jistý. Hlavně proto, že ta demokracie v naší společnosti jaksi nezdomácněla.

Nu, ještě jsou ti vládní činitelé u moci. Prý ne na dlouho. A pak přijdou ti noví. Ale podle toho, jak se zatím projevují, tak ještě netuší, že brzo budou také v situaci, kdy také nebudou vědět kudy kam. Trochu mi to připomíná rok 1968. Mnozí si mysleli, že je možno vybudovat socialismus s „lidskou tváří“. Bohužel se o to pokoušeli na starých základech. Podle toho to tak dopadlo. Ale nemám jim to za zlé, bylo to dobré poučení pro budoucnost.

Ale teď mám pocit, že se vše opakuje. Hlavně když třeba poslouchám „nového“ ministra „zdravotnictví“. Řekl bych, že je to takový zvláštní mix všech těch předešlých „odborníků“ té vlády „expertů“, jak nám byla vždy presentována jejím vůdcem. Hlavním rysem této nově objevené osobnosti je, řekl bych, ješitnost. Prostě způsob, jakým se prezentuje. A to nevěstí nic dobrého. A když k tomu přidám ještě podezření, že ty křišťálově jasné „vědecké“ závěry čerpá asi jenom z jedné studny, tak to ve mně vzbuzuje dost značnou nedůvěru.

V podstatě mi ten boj proti přírodě připomíná období, kdy jsem se jako školák na povel musel schovat pod lavicí, abych se ochránil před atomovým výbuchem. Šaškovali jsme tak všichni v dobré víře, že ti, kdo nám to nakazovali něco vědí. Nevěděli. Pokud by to bouchlo, tak by nám nepomohla ani modlitba k tomu nejvyššímu.

Takže z mého pohledu bude „stav nouze“ pokračovat i nadále, a to bez ohledu na postoj legislativních odborníků, protože o tomto „svatém boji“ by měli vždy rozhodovat občané. Ale ti to nemají také lehké. Jejich mysl je totiž ve značném chaosu, mnohdy dokonce zatemněna. Jsou vystrašení a zmatení, není divu smrt ohrožuje jejich bytí. Je všudypřítomná. Číhá doslova na každém kroku. Ať už se pohneme kamkoli. Ovládla dokonce i média, kde se hlásí o slovo každou minutu. Skoro se divím, že ještě někdo žije. Ale je tu prý naděje, říká strana a vláda, která, nyní již s pomocí cenzury horečně hledá viníky.

Jednou jsou to ti a pak zase oni. Nyní se zaměřila na ty zdravé, kteří odolávají jak covidu, tak ideologickému nátlaku. Jsou to asi pozoruhodně silní jedinci. Kdysi nesli označení „antisocialistický živel“. Neměli to lehké, kariéra byla v čudu, ale na pomocné práce byli dobří. Ostatně někdo pracovat musel. Ale nebyli na tu robotu sami, bylo hodně těch, kteří se studem a omluvou přijali tu rudou knížku, která je opravňovala jakž takž živit rodiny.

Ano, historie společenství má své premiéry a poté reprízy. A počet těch repríz vždy určuje potlesk diváků. I těch nedobrovolně přítomných. Co naplat, tak tomu v životě je. Já osobně jsem nepoučitelný. Netleskám a mnohdy pískám i při premiéře. 

Autor: Michal Kotyk | úterý 23.11.2021 8:32 | karma článku: 17,18 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik