Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF(

Zde máte naprostou pravdu, co je to vlastně Ukrajina? Je to jakýsi podivný slepenec, stačí si přečíst Henryka Sienkiewicze, proto i ten zájem Poláků, kterým většina Ukrajiny po pár staletí patřila. Ovšem pak přišel Bohdan Chmelnickij, který se poddal Rusku, jako ochraně proti Polákům. Pak přišlo dělení Polska, i Ukrajiny, nikdy to v historii nebyl jednotný stát. A nyní ta chudá západní Ukrajina s pomocí USA a EU ničí průmyslový východ, který tu Ukrajinu doposud živil. I vládci nynější Ukrajiny se jeví jako poněkud „jurodiví", o to to bude horší. Merkel v tom bruslí, protože zima ukáže, kolik plynu si Ukrajina za peníze EU dokáže nakrást a kolik dostane ta platící Evropa.

0 0
možnosti
MR

M60i11l31a32n 87R69a52d63e25k

18. 8. 2014 18:38

snad nebudete predstirat ze se Putin na Ukrajine neangazuje? 8-o Ze pote co se mu podarilo ukoristit Krym prakticky zadara a ze dne na den, si myslel ze Ukrajinci budou stale jen pricumovat? Proste se brani.

To ze je na Ukrajine taky pekny bordel to je fakt. Ale ted co s tim? EU na to nema, USA zase po tom tak nebazi, a tak co? Nechat Ukrajinu Rusku? Osetie si nepolepsila, Krym take ne, jde to tak od 10 k 5. A kdyby Putin schlamstnul Ukrajinu, taky by to tam nezlepsil, to by stalo moc penez a taky na to nema. To bude jeste trvat nez to na Ukrajine bude trochu lepsi.

1 2
možnosti

Tohle je až klasický scénář, ze kterého se mi chce občas zvracet, občas smát. Tihle lidé nadávají na ukrajinskou vládu (co si budeme říkat, oprávněně), ale už nezmíní Putina, který celý tenhle bordel rozdmýchal.

1 3
možnosti
PB

..... a tak já bych se teho nebál, pokud se stane součástí struktury EU v roce 2050 tak mi to je vcelku jedno !

3 0
možnosti
RN

Tento týden bude pršet, což není letní počasí;-)

1 0
možnosti
TP

Ukrajina patří do Eu, čeští putinisté ne

3 14
možnosti
JT

Vsak at si ji EU vezme a nas pusti. Uzemne na tom vydela.

9 2
možnosti
Foto

Jak se projvuje primitivnost a brutalita politických struktur na Ukrajině ?

2 5
možnosti
Foto

Od roku 1648 se Ukrajina snaží o samostatnost. Byl jsem na Ukrajině v sedmdesátých letech a tam se poprvé pochopil, že je podstatný rozdíl mezi Ukrajincem a Rusem. Neustále nám bylo zdůrazńováno, já nejsem Rus, já jsem Ukrajinec. Znám lektora z Ukrajiny, který na vysoké škole vyučoval ruštinu. Z jeho vyprávění vím, jak Ukrajina zkoučela pod Ruskou nadvládou a jak touží být samostatná.

6 3
možnosti
PS

Minimalne Zakarpati a Bukovinu by EU prijmout melo. Z fanatiku z Halice ale jde strach, krom toho ideologie, ktera tam dnes prevazuje je s pravidly EU nekompatibilni.

0 0
možnosti
JC

Pamatuji osobně jednoho dříve významného, poslance, senátora, člena vlády (pořád tentýž člověk), který prošel několika vládními stranami (a když strana, v níž právě byl, nebyla zrovna vládní stranou, velmi tím trpěl), který je dodnes v mnoha kruzích, zejména disidentských, obdivován a milován a proto jej raději nebudu jmenovat... jak na jedné schůzi před pár lety vykřikoval, že Ukrajina přece do EU nepatří a nikdy do ní nebude přibrána, protože není dost evropská... 

Pár let uplynulo a vše je jinak.

1 1
možnosti
TP

za janukoviče a Kučmy Ukrajina do Eu samozřejmě pnepatřila, teď už ano

1 5
možnosti
OK

Krvavá země na rozhraní mezi západním a východním paradigmatem.

5 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik