Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnesni system bude mit vzdy mensinovy tlak. Jiz pohled na strukturu politickeho zazemi (150+ stran, hnuti a politickych organizaci) nas k "tlaku" mensiny primo vede. (ukazka Slovenska po volbach). Dokud si CR, tedy my obcane, nedokazeme uvedomit zastaralost organizace vedeni statu a volby do jeiho vyplneni, budeme mit stale stejny vysledek. Muj nazor je vzdy stejny. Zmenme organizaci vedeni statu amnoho problemu prestane existovat. Je zajimave, ze vy, tak protreli cizinou, jste se k teto uvaze jeste nedostal.

Naletel jste, pane Kotyku, na diskuzi s panem Bartosem. Zapomel jsem vas varovat, ze pan Bartos bude mit vzdy posledni slovo a vse, co vy si myslite, bude jim vyvraceno. Dnes jste jiste vice informovan !!!!!

0 0
možnosti
Foto

Trochu mne podceňujete. Změnit organizaci vedení státu. Jistě správná úvaha. Jenže všechny mé úvahy v tomto směru nacházely organizační struktury, které si mi doposavad zdály mnohem nebezpečnější, než všechny mnou dle Vás „povrchně“ či dokonce „naivně“ kritizované.

0 1
možnosti
Foto

Pokud se kdokoli dožaduje smysluplné diskuze, těžko se může dovolávat jakési ,,disciplíny". Taková diskuze vyžaduje i ,,jistou" úroveń diskutujících. A to je těžko dosažitelné, pokud vůbec, když jsou ovládáni emocemi, často i úmyslně vyvolávanými, partikulárními zájmy, až ,,lobizmem", o egu diskutujících ani nemluvě. Navíc, v davu, coby ve ,,většině", je to absolut. nonsens, neb dav nemá s inteligencí nikdy nic společného, mimo toho, že je stejně vždy kýmsi ovládán a směrován. O VLIVU, resp.moci, POVĚTŠINĚ opět menšinou ovládaných medií, ani nemluvě, což je nakonec jistě i Vám více, než dostatěčně známo, že.:-/

0 0
možnosti

Dnešní systém vládnutí je krom jiného založen na strachu..ale to bylo vždycky již od dob faraonů....ale dnes je to i založeno na systému atomizace společnosti, tedy vytvoření tolika názorových proudů, že vlastně žádná většina nemůže existovat.....a to napomáhá těm, kdo jsou již v křesle....

Když se podíváte na mé články, všude tam něco takového najdete.

0 0
možnosti

Dnešní systém vládnutí je založen především na nezájmu a lenosti voličů. Díky internetu máme možnosti, jakých se přechozím generacím ani nesnilo, ale neumíme je používat.

1 0
možnosti

Zajímavý titulek. Protože jsme tu měli diktaturu většiny---a to byl náš komunizmus... a ten nedopadl dobře.

Podle mne skutečně má diktovat jen menšina a vychází to z pyramidy inteligence a vědění. A těch nejchytřejších je málo. A těch na druhé straně intervalu je mnoho. A je hloupé, když ta inteligentní menšina má poslouchat méně inteligentní většinu. viz naše 40ti leté zkušenosti.

JENŽE. Jsme v Čechách a my zde máme jeden zásadní problém a to, že lidé nepoznají chytrého, protože se jim do hlavy od mala vtlouká vychytralost a ne chytrost, a málokdo je schopen obsah těchto dvou pojmů odlišit.

A tak máme strach z chytrých, protože si myslíme, že musí být zákonitě i vychytralí. A máme problém.

Chytrá horákyně nebyla chytrá, ale notně vychytralá. A to je rozdíl.

Co vy na to?

0 0
možnosti
Foto

Nu, pokoušíte se mne vylákat na tenký led, kterému se mnohdy vyhýbám. Je menšina a menšina. Vy víte dobře, kterou v mém textu míním. Pochopitelně, že existují i menšiny společnosti prospěšné. Nemyslím, že bychom se báli chytrých, těch se spíše bojí jen naše mocenské „elity“. Je zde spíše politiky živená nenávist, tak jako za komunismus, proti inteligenci. Problematiku do této diskuse přináší však fakt, že se mnoho „vzdělanců“ dalo do služeb menšin, které nejsou zrovna společnosti prospěšné a také je doprovází ne zrovna vysoká morálka a vztah k odpovědnosti vůči většině. Tedy jinak řečeno není docent jako docent. A ta stará diktatura většiny nepřežila hlavně proto, že to byla většina uměle vytvořená. Ale na prvopočátku to byla právě velmi agresivní menšina, která se chovala tak, jak to popisuji. Nebála se ani teroru a násilí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik