Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono se hned po roce 1989 potvrdilo Masarykovo rčení, o kterém se dnes možná úmyslně nemluví:? Tak demokracii už máme, teď to chce jen nějaké demokraty."(parafráze). Laicky řečeno - většina tohoto národa si myslela, že to všechno za ně zařídí někdo jiný, někdo osvícený. A ejhle, ono nic. Pečení holubi sami do úst nelétali. Takže většina prostého lidu začala slyšet na různé demagogy (na dva jste ukázal zcela jasně) a touží po silné ruce, která za ně všechno vyřeší. Že tyto silné ruce myslí hlavně na svoji moc a svoje ego, většinu národa nezajímá. Hlavně že je klídek. Že je to klídek v zasmrádajícím chlévě a procitnutí bude hodně bolet, koho to z dnešních kritiků poměrů zajímá? Václava Havla si drtivá část tohoto národa ani nezasloužila a dnes papouškuje jeho překroucené či dokonce vymyšlené výroky a skutečnosti. Stačí se podívat, na kolik státních návštěv současného prezidenta za tři roky jeho úřadování v cizině pozvali. Na čtyři. To snad hovoří za vše, jak si hlavy našeho státu váží ve světě. Ale velká část národa se tetelí blahem, jakého geroje na Hradě máme.

0 4
možnosti
SB

A Havla zvali. A on jim tam povídal kecy o tom, že politika by měla přejít od politických stran k občanským sdružením. A oni mu aplaudovali.

A co se stalo poté, co odjel? Aplausy utichly a příslušné státy nadále jedou podle politických stran a nikoli podle občanských sdružení. Neboli na to, co řekl, totálně kašlou.

Salonní intelektuálové nikdy svět nezmění. Ti jenom žvaní a skutek utek.

Každý rok sem za Havlova života jezdili účastníci těch pravidelných setkání Vize 2000 nebo jak se to jmenovalo. Za peníze českých daňových poplatníků se tady najedli, napili, povídali o tom, jak svět je zkažený a jak je třeba ho změnit, a zase odjeli. Nezměnili vůbec nic a jejich žvanění nikoho nezajímalo.

Mlácení prázdné slámy, krasořečnické fráze zcela odtržené od reálného života.

2 0
možnosti
Foto

Jen bych si dovolil položit všetečnou otázku: co jste ku konci roku 1989 dělali, všichni vy, zde diskutující?

Zrod Československa v r. 1918 měl "k ruce" Masaryka, Štefánika, Rašína, Sokoly, atd.

Obnovení Svobodného Československa mělo "k ruce" ... Prognostický ústav.

1 1
možnosti
Foto

,,Václav Havel byl historický omyl!"

Inu, to jste si dovolil až dost. Skoro;-) Nelze ignorovat, že V.H. byl ve skutečnosti po vzájemné dohodě ,,kýmsi" vybrán, s čímž i souhlasil. A posléze tedy i ,,instalován". Nejsou mimo ani skutečnosti, že o mnohých řešeních bylo uvažováno i s předstihem a i s ohledem na předpokládaný další vývoj v Evropě. Nakonec, on zde nebyl pro nic za nic jednat v ,,jistém čase" např. i fr. prezident;-)

3 0
možnosti
SB

Opakuji, co jsem tady již napsal:

Lidstvo nezměníte žádnými hlásanými ideály.

Musíte realitu světa vždy šít na míru existujícímu lidstvu a existujícím lidským vlastnostem.

Kdo říká, že ideály byly dobré, ale špatné lidstvo je nepochopilo a nežilo podle nich, vychází z mylné představy, že ta šance, že by se lidstvo změnilo, vůbec někdy existovala. Ona však neexistovala nikdy.

Jestliže se ideály nenaplní, znamená to, že byly mylně nastavené.

Ideálů, které se nenaplní, si dokáže každý z nás vymyslet deset, dvacet, padesát, sto. To není žádný problém. Mnohem těžší je poznat skutečnou realitu světa.

1 4
možnosti
ZB

Karma.Výborně napsáno.Podle posledního průzkumu "český lid" požaduje z 25 procent vládu "pevné ruky" a 21 procentům lidí je úplně jedno,jaký politický systém u nás bude.Klaus a Zeman nadále v pohodě tahají český národ na vařené nudli....Je zajímavé,že ve volbách zcela propadla "prezidentská strana"SPOZ a trapným fiaskem skončila "exprezidentská strana" Hlavu vzhůru.Oba "vůdci" se po volbách tvářili,že stranami,které podpořili nemají nic společného.Ten obdiv k "vůdcům" u nás díky Bohu funguje jen v osobní rovině,v té stranické naštěstí zcela vyšuměl...

2 2
možnosti
Foto

To se vám povedlo - KARMA.

Vzácný text velmi výstižně popisující jak počátek, tak i souvislosti až k současnosti. Souhlasím s tesáním, tento blog by to nepochybně zasloužil. R^

2 2
možnosti
SB

Havel?

Ten nebyl nic jiného než krasořečník, který opakoval pěkně vypadající, ale od života zcela odtržené fráze. A věrně papouškoval vše, co řekli představitelné mocnějších zemí. Prosazoval současnou podobu Evropy, která ovšem evropským národům připravuje cestu do pekla.

Rozhodně záporná postava našich dějin.

6 8
možnosti
Foto

Tak jednoduché to rozhodně není.

3 0
možnosti
ZH

Skvěle napsanéR^

Včera jsem koukal na ARD na Illner na Lanze. Vždycky když koukám na podobné diskuse, přidám ještě Maischberger, vidím co z nás těch 40 let udělalo za duševní mrzáky. :-/

3 0
možnosti
JSS

Ostře a na kůži !

O protagonistech celkem výstižně. Omyl? Ono šlo na naskočení na určitou naději..... Samozřejmě, že Havel - aristokrat - šel po majetku a tak v Klondiku práva loupil, kdo měl příležitost. Ovšem ti další naši "Hradní prognostici a jejich - hnízda ti to vzali hnedle v 6 ciferných uzmutích. Národ neprotestoval - tetelí se dodneška, jak se rezebíral po staletí v české kotlině majetek....

Co chcete dělat?? Výsměch pořádku, takže kráčíme pod taktovkou spolupracovníka do většího policejního práskačství než za Bacha .

Nebojte se - to musí vyřešit chudoba - a ta se vkrádá poměrně už hbitě !!

1 2
možnosti
Foto

nikdy jsme nebyli tak bohatí, jako dnes.

5 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik