Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ano, lidovek milice, pohrsnicni straz a hlavne domovnikem a ulicni duvernika, kteri budou vse hlasit.

0 0
možnosti
Foto

No a co tak tropíte špatného, že by vám mohla podobná hlášení vadit? Čistému vše čisté. Měl byste být rád, že nemusíte chodit ke zpovědi, že Váš život bude jako na dlani.

0 0
možnosti
Foto

Lidové Milice - tedy ozbrojenou pěst dělnické třídy - by museli založit ti největší dříči v nějakých montovnách. Ale vzhledem k tomu, že jim tam z valné většiny nedovolí založit ani odbory, o úspěchu lze pochybovat. Velké odbory má sice Auto Škoda, ale o tom, že by tamním dělníkům bylo dovoleno žádat o zvýšení platů s flintami v rukách, lze vážně pochybovat...;-O

0 0
možnosti

Pane kolego,

zajímavá úvaha. Problém je hlavně v tom, že ta intelektuální elita do těch milicionářských mundůrů nikdy nevleze a nastrčí tam jiné. Pak se nemůžete divit, jak to dopadne, ale vždy v pozadí rozhodoval ten boj intelektuální, zejména o moc, či o peníze.

Náš president zcela zásadně změnil svá původní stanoviska a překvapivě se rozhodl podporovat přímou demokracii vycházející z vůle lidu, která byla dosud hlavní doménou Tomia Okamury, nikoliv komunistů.

Myslím, že ty neziskovky jsou dnes efektnější i se svými trenýrkami. Stejně nikdo neví, kdo všechno si je platí.

Karma za úvahu.

1 0
možnosti
Foto

Ono takových spolků tu je několik. Dát jim flintičky, tak si to pěkně vyřídí mezi sebou a my budeme mít konečně pokoj. ;-D

1 0
možnosti
SB

Vy nechápete, že nikdo normální nemá nic proti intelektuálům.

Rozumný člověk však odmítá to, aby intelektuální přístup byl povýšen na samoúčel a aby se místo řešení skutečných problémů, které s sebou přináší každá doba, prázdně žvanilo o blíže nedefinovaných "vyšších morálních výzvách" nebo o oxymoronech, jako bylo sousloví jednoho českého politika, který hovořil o "nepolitické politice".

Takoví intelektuálové na mne působí dojmem squatterů, kteří si vymýšlejí sto a jeden intelektuální a morální důvod, aby se před světem obhájili, proč zabírají budovu, která jim nepatří.

A vrcholem všeho je, že velmi často se stává, že takovíhle intelektuálové, kteří žvaní o odtažitých tématech, jsou náramně realističtí, když jde o jejich osobní zájmy.

I to slavné vítězství (a slova "slavné vítězství" jsou míněna v původním slova smyslu, nikoli ironicky, protože to opravdu bylo slavné vítězství) demokracie nad komunismem bylo dosaženo nikoli nějakými intelektuálními kecy, nýbrž docela obyčejnou, trochu přízemní, ale v praxi fungující větou Ronalda Reagana: "Uzbrojíme je!"

Kdyby to bylo na těch intelektuálech, kteří v roce 1968 v západoevropských městech bojovali proti shnilému kapitalismu, ale potom za penízky svých zazobaných tatínků šli do kavárny (najednou jim peníze získané v rámci kapitalistického způsobu života nevadily), tak by "dočasný pobyt sovětských vojsk na úžemí Československé socialistické republiky" stále ještě přetrvával.

V posledních patnácti letech v EU vládli ryzí salonní intelektuálové a Evropa je na pokraji civilizačního zhroucení. Churchillové nebo Reaganové by nic takového nepřipustili.,

2 2
možnosti
Foto

Nebudu zde diskutovat to, že dnes stačí si najmout bezpečnostní agenturu, která je mnohdy lépe vyzbrojená než tehdejší Lidové milice, ale otázka zní, která strana a který šéf strany by se mohl stát vrchním velitelem Lidových milici?

Diktatura peněz má poněkud jinou podobu než diktatura proletariátu, ale lze říci, že ty rozdíly jsou možná toliko formální.

0 0
možnosti
Foto

Když tak pohlížím na naše poltické spektrum, tak si myslím, že je zde dostatek adeptů, kteří by byli ochotni o místo velitele Lidových milicí svést tvrdý a nemilosrdný boj.

5 0
možnosti
MD

Cisi z toho zoufalstvi pelikanu, co nenaucili jen tak plavouci si ryby skakat samy do jejich zobaku.

1 0
možnosti
JP

Vy s tím tankem jste už asi předvoj.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik