Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi se říkalo, že socialismus se dokáže skvěle vypořádat s problémy, které by v normální společnosti nikdy nenastaly.

Když někdo zaseje pšenici s koukolem tak také věřím, že za cenu velké dřiny se to pole dá nakonec vyčistit. Nevím ovšem, proč bych tu následnou dřinu měl nějak oceňovat, když ten sedlák prostě na počátku ten koukol sám zasel.

1 0
možnosti
Foto

Smůla ovšem je, pokud jste od té úrody závislý a na to pole nemáte vstup a ani se ho nemůžete zmocnit.

0 0
možnosti

R^ Dobře napsáno, jen ten titulek podle mne nesedí. Němci to musí zvládnout, ať už s Angelou, nebo bez ní. Mě neustále ty lidi překvapujou. Takovej Seehofer, kterýmu sluníčkáři nemůžou přijít na jméno, má v Bavorsku nejvíc uprchlíků a Bavorsko je zvládá zatím nejlépe, tamní firmy už se zapojily a jak obce, tak Land se snaží co to dá. Když příždělo do Mnichova 10-12 000 lidí denně, tak zase ti sluníčkáři, který se měsíc před tím účastnili bitek s policií při G8 v Bavorsku, vařili kanonenguláš i pro policajty a úředniky. No jestli se ta šlamastika dá zvládnout, tak jedině v Německu. Chce to jen čas a pevné závory na vnější hranici. :-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím včetně těch závor. Já bych se podíval i na ty naše.

0 0
možnosti

"Ale problémy je nutno řešit, a ne bojovat o to, kdo je dokáže lépe mediálně formulovat a prodat." Takhle řečeno je to bezesporu pravda, akorát bych to nevztahoval na Angelu. Ta podle mne problém neřeší, ale spoluvytvořila a udržuje. Asi má vizi. Máloco je horší, než autokratický politik s vizí.

Máte pravdu, že jsme ve vleku událostí, a jak to dopadne se rozhodne v Německu. Proti tomu nic. Ale hodně proti tomu, abychom byli součástí jejich řešení coby odkladiště migrantů. A to je to "o nás, bez nás".

1 0
možnosti
Foto

Já se zabývám současnou situací. Nerad brečím nad rozlitým mlékem. To přenechávám populistům. Tedy paní Merkelová problém spoluvytvořila. Negativní důsledky se pokouší držet v určitých mezích a na řešení pracuje. A to, že bychom se stali odkladištěm emigrantů nám opravdu nehrozí, přinejmenším ne v takové míře, že bychom to nebyli schopni zvládnout a udržet pod kontrolou.

1 0
možnosti

Nemecko je v situaci neplavce, ktery otevrel uzaver vody na okraji ctyri metry hlubokeho bazenu, do nehoz hodil slamnik a pak na nej skocil, aby se nepotloukl.

0 0
možnosti

J33a27n 37H36o95z25á20k

15. 3. 2016 9:54

Nevím jak kdo, ale mne víc zajímá, co se stane, když to nezvládne !

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Ale s tím nejsme ochotni se zabývat. Zatím se jen velká část občanů jen těší na to, že to nezvládne.

2 0
možnosti

Co?Budeme zase hledat nepřítele jinde.To by bylo,aby se někde nenašel.Před někým nás naši "vlastenci" musí zachránit.Už ted dost dlouho vaří z vody,invazní hordy stále neútočí na naši hranici,dokonce od nás každý,kdo k nám omylem zabloudí utíká hned pryč.Němci mají problém a ten musí řešit.Ještě štěstí,že ten problém nemáme my.Hysterie a nenávist ještě nikdy žádný problém nevyřešila....

5 3
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik