Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono jde o to, co jste se o tomto datu učil ve škole Vy. To naopak v dobách minulého režimu se dějiny přepisovaly, některé obrázky v učebnicích se musely přelepit, části textu začernit, ba i z fotek mizely i některé osoby. Postupně jsem zjistil, že skoro vše, co jsme se tehdy z dějepisu učili, bylo ve skutečnosti trochu jinak.

Pořad jsem neviděl. Pokud tedy o něm chcete debatovat, měl byste naň dát odkaz, nebo alespoň citovat nějakou pasáž, která podle Vás byla špatně. A napsat, jak to bylo doopravdy. Nebo napsat, jak ten pořad měl vypadat.

Váš blog je odstrašující ukázkou, jak píše člověk, který chce vzdělávat budoucí novináře. ;-(

1 1
možnosti
FS

Proboha, pane Kotyku, co je na tom pořadu tak zásadně špatně??? Co je lživého na tomto podání dějin??? Jistě lze udělat pořady zajímavější, hlubšího obsahu, dát tam více filozofie, jiný sestřich, lepší průvodkyni atd. atd., ale co je zásadně špatně? Nejde vám snad jen o poplivání čt (kterou také z mnoha důvodů neobdivuji) a nejde vám jen o její zařazení např. zpráv či seriálů do jednoho šiku "hlubokomyslných" pořadů na komerčních kanálech?

2 1
možnosti
SK

Neštěstí je ,že na ČT již nevěřím ani pořadu o pěstováni fazolí

A toto medium dále za naše peníze ovlivňuje negativně náš svět :-(

5 1
možnosti
JL

Škoda že autor nenapsal, co považuje za chyby. A obávám se, že současná veřejnoprávní televize nic lepšího nevyprodukuje, budete si muset založit vlastní.

1 3
možnosti

Karma.

Ostatně částečná nefunkčnost blogu Politika na iDnes je taky trapná.

1 0
možnosti
JB

J42a29n 51B15a33r35t31o57ň

21. 3. 2016 22:13

Pane Kotyku - tak jsem si to poslechl a musím říci, že jste již na 0,9 HAVRÁNKA. Ten se taky neobtěžuje nic vysvětlovat, jenom plive na ČT. ČT není žádná modla, ale přičítat jí všechny hříchy a nic nevysvětlovat - jenom pomlouvat - je skutečně havránkovské. Výborně, ještě chvilku a budete VIP bloger.

4 3
možnosti
PU

P81e49t84r 81U42h75e26r

21. 3. 2016 21:31

Pane Kotyku, v čem konkrétně ČT přepisovala dějiny v daném pořadu?

5 3
možnosti
PP

Bohužel, stává se již smutným pravidlem Evropy, že veřejnoprávní televize (a nejen naše) předkládají divákům informace, které jsou nejen matoucí, často i lživé. Dá se říct, že dnes máme díky ČT asi tak relevantní "nezávislé" informace, jaké nám předkládala komunistická ČST nebo předkům nacistický státní rozhlas.

Snůška polopravd a lží, zatajování či pouze "politicky korektní" hosté - to je dnešní stav ČT.

Když jsem zhlédl rozhovor s režisérem Zelenkou o jeho filmu "Ztraceni v Mnichově", nestačil jsem se divit. Podle něj už Beneš v roce 1936 nabízel Francouzům odstoupení českého pohraničí, naši vojáci radostně opouštěli pohraniční opevnění, protože měli odpor k obraně Republiky a další podobné nesmysly, jimž "skvěle připravený a informovaný redaktor" bezbřeze přitakával, bez jakékoliv oponentury.

Když jsem u Jílkové slyšel učitelku základní školy, která se chlubí před kamerami, jak učí na 1.stupni základní školy děti o tom, že Evropu osvobodili Američané (!?!), pak se rozhodně nedivte, že vaši studenti mají značné mezery. Sám jsem chodil do školy přednášet o meziválečném období, nestačil jsem se divit, jaké bludy je učí.

8 0
možnosti
JP

J69a81n 26P97a53v78l19í21k

21. 3. 2016 21:26

Nevím, co řekl ve vámi uvedeném rozhovoru režisér Zelenka, ale v polovině září 1938 měl Beneš rozhovor s francouzským vyslancem v Praze,v němž Beneš navrhoval, že některé sudetské okresy by se mohly Německu odstoupit a naznačil, že na území, o které by šlo, žije asi 900 000 Němců. 15.9.1938 přijel do Paříže zvláštní Benešův posel s návrhem na řešení sudetské krize na tomto základě. O tomto informoval česko-slovenského vyslance v Paříži Osuského po mnichovské krizi francouzský ministerský předseda Daladier. Když něco pane Petržílo nevíte, neznamená to, že se to nestalo.

0 0
možnosti
Foto

I34v71a32n 61M34a50r24e19k

21. 3. 2016 20:39

Dík za tento blog p.Kotyku,karma R^A to se vloni o 15.březnu 1939 nesmělo ani ceknout, proč asi ? ! 8-o

3 1
možnosti
PU

P23e82t62r 77U92h40e63r

21. 3. 2016 21:28

Loni se nesmělo o 15. březnu 1939 mluvit? Kde jsi na to přišel Váňo? Tyhle lži by měly být trestné!

4 2
možnosti
MD

Nevidel jsem to. Kdyz uz ovsem i vy, jinak schopny hodne omluvat Ct, tak to musi byt sila. Nu, vitejte mezi 'nami', probuzen silnou kavou uvarenou v Ct..

4 0
možnosti
Foto

Přiznám, že je den ode dne těžší naši veřejnoprávní televizi obhajovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik