Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Skvěle napsané, jako vždy. Jenom když teda odtrhnu titulek tak napíšu. My nebudeme na uprchlíky střílet, za nás to dělá IS a Turek. ( podle dnešních zpráv v DLF).

1 0
možnosti

No nevím, ale v Rakousku už je prý problém si střelnou zbraň koupit. Je vyprodáno...

1 0
možnosti

Klub ceskeho pohranici jiste tuto iniciativu privita. Uz vic nez 26 let nemeli prilezitost si na nejakeho toho uprchlika vystrelit.

0 4
možnosti

Bohužel při současném stavu veřejnoprávních médií, jejichž společným jmenovatelem je direktiva z Bruselu, se nelze divit tomu, co dnes lze v TV sledovat. Jen pro příklad - soukromá Prima si dovolila přinést reportáž o iráckých "křesťanech", kteří k nám byli dovezeni z obav o jejich život. Jaká mediální smršť se proti autorům reportáže strhla snad nemusím připomínat. A co je na tom nejsmutnější? Ta reportáž byla korektní a pravdivá, největší křiklouni z onoho "nadačního fondu" si dneska sypou popel na hlavu, že se jim to prostě nepovedlo. No co, snad příště.

Podobné je to s celou EU - jakýkoliv názor proti neskutečné eurobyrokracii, která zasahuje do našich životů snad ještě negativněji než bývalá RVHP, je považována za nepřípustnou a okamžitě jsou pozváni nejméně "4 odborníci" (bůhví na co), kteří nám vysvětlí, že EU je jediná správná a její myšlenky a nařízení jsou ty jediné správné.

Žijeme v absurdní době a jediným (zato však velmi mocným) nepřítelem těchto mediálních dehonestací je internet a možnost si dohledat informace z trochu nezávislejších zdrojů.

4 1
možnosti

J58a68n 66R98á83ž

15. 4. 2016 12:07

Řecká policie zatkla v Indomeni španělské aktivisty, kteří podněcovali migranty k útokům na plot.

Dovolím si hypotézu, že velké procento aktivistů jsou anarchosocialisté, kterým právě o to jde: Vygradovat střety az do té míry, kdy makedonským policistům nezbude nic jiného, než použít ostré střelivo. A nejsem špatným prorokem, když tvrdím, že jestliže Řekové do dvou tří měsíců migranty z Indomeni neodvezou, ke ztrátám na životech při střetech s policií u plotu dojde.

13 0
možnosti

V podstatě si neumím představit, že k použití ostré munice dřív nebo později nedojde. Tak jak se stupňuje agresivita valících se migrantů, budou policisté s vojáky vystaveni čím dál většímu psychickému náporu a je jen otázkou času, než někomu nezbude než vastřelit.

Neumím si dost dobře představit mediální smršť, která se pak proti dotyčnému člověku a jeho zemi zvedne v "politicky korektních médiích".

5 0
možnosti

Vy s tím máte osobní zkušenosti, takže víte více.

My čtenáři jen žasneme nad motivací "reportérů", která je vede k vytváření a aranžování fotek, které pak získávají ocenění. A přitom jsou na jedno brdo.

http://kultura.zpravy.idnes.cz/world-press-photo-2016-0lv-/vytvarne-umeni.aspx?c=A160218_115851_vytvarne-umeni_vha

https://amandahorowitz.wordpress.com/2012/10/07/critical-analysis-of-pulitzer-prize-winning-entry-kosovo-refugees-carl-guzy-1999/

2 0
možnosti

J62a75n 18R59á87ž

15. 4. 2016 12:14

Autoři si neuvědomují, že trh je zahlcen srdceryvnými záběry a jejich intenzita i naturalismus vytvořily v našich !myslích obranný reflex, který způsobil, že obrázek migrantů, kteří mají v natažených rukou děti s tabulkami Merkel u makedonského plotu, nikoho nedojímají.

6 0
možnosti
Foto

Kdyby k něčemu takovému, co se děje na hranici s Makedonií, kdy tam tisíce lidí hází kameny po policii - došlo třeba u Mikulova, potom by naše policie musela postupovat podle našeho vpravdě kocourkovského zákona "o přiměřené obraně". Nejenže by po nich nemohla střílet ostrými náboji a zřejmě ani žádnými slznými granáty (protože ani uprchlíci je přece nemají!), ale musela by použít ten stejný prostředek - tedy humánně házet na uprchlíky kameny...8-o

6 0
možnosti

Primerena obrana je vyhybat se letajicim kamenum a pozadat, ve vsi slusnosti, hazejici, by s tim prestali.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS