Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To Desatero se mi celkem líbí. Pokud by se jím politici, soudci a další zodpovědní činitelé řídili, bylo by na světě lépe. :-)

Ale Ďábel se jako obvykle skrývá v detailu. Zatímco většina rozumných lidí by se asi shodla na implementaci těchto pravidel, pro ty nerozumné bude vždý potřeba je specifikovat protože nejsou úplně samosrozumitelná (self-explanatory). Někdo např. považuje za nemorální vykořisťování pracujících, někdo jiný zase na vysávání státu atd...

0 0
možnosti

Na první pohled to vypadá lákavě...ale co třeba znamená "Chránit duchovní hodnoty našich předků"? Předkové věřili v jednoho Boha, modlili se k němu, uctívali jej v chrámu, snažili se zachovávat Desatero, byť liknavě... Uvedený text by mohl být stejně naivní jako představy obrozenců: "Až tady bude všecko česky, až si budeme vládnout sami...pak teprve nastane ten skutečný ráj na zemi." Dnes se tomu musíme smát.

0 0
možnosti
Foto

Tedy, jako každá „naivní“ morální nauka, má v sobě formulace, které je možno chápat všelijak. Vlastně jsem měl na mysli i ještě možná žijící předky, kterých jsme si donedávna ještě vážili. Hlavně jejich intelektu. Ty jsou mnohdy v současné době „vystavovány“ jako rarity na pouti. U mnohých se jen čeká, že konečně odejdou, aby je bylo možno interpretovat bez toho, aby se mohli bránit.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS