Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Člověk vychovaný jako prominent zločinného režimu, který vše protlačuje silou a penězi i za hranou zákona, nemůže zaboha pochopit princip demokratické vlády. Nechápe, že mu do toho lidi kecají a to i když jim pošle dáreček, úplatek. Přece když dá úplatek čeká podřízenou loajalitu. Když chce být někdo diktátorem není šance ho předělat na demokratického politika. Tady v krizi je vidět tu zažitou demokracii v západních zemích, krizi nemají menší, ale ta dobrovolná spolupráce lidí s vládou je obdivuhodná. Lidi vědí jak se v krizi chovat a zejména to ví přesně vláda, která věří svým expertním týmům.

Naše vláda selhala, pryč s ní.

0 0
možnosti
MR

Tady pořád nadáváme na vládu, ale zde selhal jeden důležitý post, a to post prezidenta. Na co máme v krizových dobách post prezidenta, jenž by měl být apolitický a vyvažovat ve společnosti, různé tlaky, postup vlády, názory opozice, potřeby krajů a měst, promlouvat k lidem ... Dnes to i z velké části nahrazují media ... Navíc tato doba je dobou krizí osvícených osobností, jež tvoří duši společnosti, státu a umí "pracovat" s tlakem doby. Máme jen mediální hvězdy a hvězdičky ... Chybí zde lidé jako byl třeba spisovatel Čapek, generál Syrový ... Dnes máme jen media versus vláda ...

0 0
možnosti
HH

no řekl bych, že to je spíše boj vláda vs. organizovanost a zdravý rozum a media o tom informují...výsledek je takový, že je vláda všem pro smích, ale hází se to na media.

0 0
možnosti
PK

Příští rok jsou volby a z nich může ke spokojenosti občanu vzejít nová vláda, tak se těším jak to bude lépe zvládat.

No a protože jste žil jako já, v několika zemích , tak jste možná i dobře informován, jak to tam o moc lépe funguje a jak tamní lid reaguje. Zřejmě oproti nám s nadšením. Já se snažím chytat info z jiných stran a moc nadšení nikde neregistruji, jen podobný fňukání jak u nás, ale o všech info nemám, například včera se vrátil známý z Kostariky a pohoda.

0 0
možnosti
HH

Stačí se podívat na styl komunikace vlády u nás a kdekoliv jinde...Babiš to dokonce dotáhl tak daleko o víkendu, že zcela bez zadření kritizuje vládu a její opatření, jako by se ho to netýkalo...chápu, že slabší části populace (těch 25-30% voličů) to nedojde a shodně s Andrejem budou nadávat na vládu...

0 0
možnosti
Foto

S tím se dá pouze bezvýhradně souhlasit. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik