Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P14e35t42r 59K54r59a41u22s

28. 12. 2020 9:39

Jedna věc v tomto blogu nehraje. Nejpřísnější opatření proti šíření přijala Čína. Předpokládám, že ti to nedělali proto, že chtějí být znovuzvoleni.

0 0
možnosti
Foto

J43i74ř78í 24K50i66n47d14l

16. 12. 2020 20:30

Covid žádné trvalé následky nemá. Máme 9226 mrtvých. Je nás 11 milionů, kolik je to procent k počtu obyvatel ???? Kolik z těch 9 226 lidí zemřelo na covid se neví. Jak upozorňují primáři a Ministerstvo zdravotnictví v těchto čísel jsou zahrnutá i přirozená úmrtí nebo třeba smrt způsobena srdeční chorobou či rakovinou... Ale protože je u mrtvého covid pozitivita je zařazen do skupiny, kde nemá co dělat. Primáři říkají obáváme se, že očištění této statistiky nikdy nenastane, bylo by to pracné a komu by se do toho chtělo. U nás každý den umře 300 lidí na běžné nemoci, za rok u nás zemře 109, 500 osob, každý den u nás zemře 72 lidí na rakovinu, což je za rok je 27 320 lidí. Smrt je součástí našich životů a není to nic děsivého.

1 0
možnosti
PK

Žádné následky nemá? Mám to doma - manželka - plicní výkonnost, "rozházení" krve atd. Na covid zpravidla ve vyšším věku neumřete, machři doktoři Vás z nejhoršího dostanou, ale až za čas "zkapete" - tak žádný covid už nemáte ...

0 2
možnosti
MK

Máte naprostou pravdu. Udává se, že průměrný věk obětí covidu je 79 let. Porovnejte s průměrným věkem dožití v Česku (78 let). Toto srovnání nám říká, že covid zkracuje život o měsíce, maximálně nižší jednotky let.

Tvrzení diskutujícího pode mnou o průměrném zkrácení o 10 let proto považuji za nesmysl.

3 0
možnosti
Foto

J95i78ř23í 90K86i19n16d11l

16. 12. 2020 20:23

Stejně jej zkracují jiné respirační nemoci i chřipka. Covid není v tom nic výjimečného.

0 0
možnosti
PC

Děkuji za vynikající článek. Dívám se na to úplně stejně, pane Kotyku.

Velká karmaR^R^R^

P.S. Politikům jde vždycky jen o svá koryta, proto je jim srdečně jedno, co bude za 10 let. Co však nepochopím, je, když tzv. za roh nedohlédne běžný občan.

2 1
možnosti
Foto

Děkuji. JInak cinkat klíči není to samé jako přemýšlet.

1 0
možnosti
MS

Pravděpodobně jste nezaznamenal analýzu úmrtí "s covidem", např. v odkazovaném dokumentu na stranách 13-17

https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/11/Data-o-celkov%C3%A9-mortalit%C4%9B-a-o-p%C5%99%C3%AD%C4%8Din%C3%A1ch-%C3%BAmrt%C3%AD-pacient%C5%AF-s-covid-19.pdf

Covid jako pravděpodobná příčina úmrtí kolem 30%, kombinace s jinou závažnou chorobou kolem 60%, jiná příčina než covid pod 10%.

Zkrácení života při úmrtí s covidem se odhaduje na 10 let:

https://www.idnes.cz/technet/veda/kolik-lidi-umira-na-covid-s-covidem-koronavirus-umrti-smrt-nadumrti-doziti.A201112_182341_veda_mla

1 0
možnosti
DS

Nárůst úmrtí odpovídá celkem přesně době posledníhop týdne v srpnu, kdy se testování zahltilo a místo léčení nakažených se netestovaní a falešně negativní posílali do práce. Muset jít do práce (nebo jen sportovat, jsem přece úředně zdravý) se silnou chřipkou, to kolikrát obtížně snese i vcelku zdravý člověk.

1 1
možnosti
Foto

No oni by ti již nemocní často tu nemoc bez koronaviru zvládli.

I některé úmrtí lidí, co zemřeli bez virů byly daný předchozím onemocněním.

Jak zapoctete trvalé následky u těch co prodělal covid, o kolik oni budou mít zkrácený život.

Ne opravdu nehrozí ani zhloupnuti děti díky omezené výuce ani díky rouškám. Ostatně byly doby kdy bylo jen 8 let ZŠ a učivo bylo stejné.

To že někdo může mít existenční potíže a tím i zdravotní je jediné relevantní z vašeho blogu

Nicméně takových bude jen velmi nepatrné množství a na rozdíl od skutečné nákazy se tomu nedá předejít protože bez opatření by to postihlo ještě více lidí přirozeným lockdowem. Jediné co se s tím dá dělat je ještě zprisnit opatření aby se nakaza omezila a adekvátně kompenzovat(to se neděje).

0 2
možnosti
Foto

K tomu, co píšete, se opravdu nedá nic dodat.

1 0
možnosti
MS

Úvahu máte zajímavou akorát si nejsem jistý jaké chcete odpovědi na otázky v textu?

Chcete aby nebylo položené zdravotnictví, nebo ekonomika?

Chcete zodpovědnost za svůj život, nebo politika, který za nás riskne politickou smrt?

0 0
možnosti
Foto

Jde o opravdu komplexní problém, který je zkouškou rozumu a morálky. Já chci od každého něco. Oběti jsou vždy nutné, nic není v životě zadarmo. Ale musí to mít smysl a cíl. Zatím se jedná jen o zbožná přání. Zásadou záchranáře je třeba neriskovat nesmyslně vlastní život.

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik