Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Verejnopravni media existuji ve vetsine statu sveta, dokonce i v trznim USA. Slouzi k udrzovani kultury a vzdelanosti naroda. U nas je jich obvzlaste zapotrebi, pac zde mame nejmene 2 generace zdeformovane komunistickym skolstvim a ideologii. Zde tedy onen vecny trzni argument - nezajima me to, tak proc bych za to mel platit, neplati !

0 2
možnosti
TB

Nucené platby za názorovou výchovu obyvatelstva. Velice demokratické

3 0
možnosti
VP

Doplním další maličkost jak si čt vytváří neprůstřelnost. Nové webovky..proč?/v době kdy Dvořák brečí ohledně navýšení poplatku. Na webovkách nastrankách pořadu dřív šlo dát hvězdičky a napsat názor do diskuze diváků ...a toto vše je pryč.

1 0
možnosti
PJ

P74e30t55r 80J55a72h44n

21. 12. 2021 13:32

Pěkná diskuse, ale skutek utek. K jakékoliv změně potřebujete politickou vůli. Pokud ta není, neuděláte nic. Jeden příklad za všechny. ČT 4 Sport nakupuje za vaše peníze, tedy peníze koncesionářů, naddimenzovaná vysílací práva na sportovní pořady, o kterých už při nákupu ví, že je nikdy neodvysílá. Vysvětlím. Podívejte se například na minulý víkend. Většinu pořadů nakoupených za vaše peníze jste nikdy nemohli vidět, tedy pokud nemáte přístup k rychlému internetu a příslušný HW (SmartTV, Smartphone nebo NB či PC apod.). Protože "live" nebo ze záznamu šli na ČT4 jen osekané kusy často končící sdělením "koukněte se na internet nebo HbbTV (červené tlačítko). A ani tam to neuvidíte, pokud nesedíte pořád u televize, protože "nabídka je časově omezena". Dobře HW dnes vlastní kde kdo. Akorát že v Zákoně o ČT není nikde uvedeno, že je koncesionář povinen si, pro něj často nedostupný HW a SW pořizovat, aby mohl veřejnoprávní službu konzumovat. Jedná se o jasné porušování Zákona, všichni o tom vědí, jenže není nikdo kdo by to uchopil a změnil. Snažím se o to marně několik let (mediální výbor, PR, stížnost na Radu ČT). Takže tak.

3 1
možnosti
PJ

P77e66t28r 44J72a11h51n

22. 12. 2021 17:07

Samozřejmě jde o desítky milionů korun jen na právech. Bez mezd, honorářů a ostatních výrobních nákladů. To pro pořádek.

0 0
možnosti
OS

Většina kritiků se zaměřuje kritikou jen na zpravodajství a vůbec se nezajímá o ostatní pořady. Pro mě kdyby vysílala jen ČT ART, tak se mě vyplatí zaplacený televizní poplatek. Za vstupenku do kina zaplatím kolem 180,- korun, za koncert i několik stovek. Za shlédnutí opery z Pařížské opery, koncertu Vídeňské filharmonie a nebo reportáže z celého světa o památkách UNESCO, ze světa zvířat atd. atd. neplatím nic a mohu se na to dívat bez reklam. Koho zajímá sport, má kanál ČT sport, pro děti vysílá ČT D a pod.

3 0
možnosti
Foto

K43a35r49e74l 53C64a67c70h

21. 12. 2021 14:30

Kvalitní hudbu všeho druhu z celého světa si mohu dopřát prostřednictvím You-tube zdarma. Dělám to často, protože mám rád klavírní koncerty a těch je v normálním televizním vysílání poskrovnu. Navíc poslechem jednoho díla v podání několika interpretů za sebou mohu porovnávat jemné nuance rozdílnosti v provedení. Ne ne, ani ČT ART a ČT 4 sport, přestože jsou to dobré kanály, nemohou obhájit výpalné, které jsme nuceni ČT platit. A hlavně nemohou zastínit zásadní problém ČT, že si jednu její rozhodující část usurpovali lidé, kteří působí propagandisticky ve prospěch jednoho politického směru, čímž popírají veřejnoprávní funkci tohoto média.

2 2
možnosti
FS

A což takhle zrušit veřejnou službu policie, hasiče a záchranky atd.? Např. já jsem tyto služby v posledním půl století nepotřeboval a tak proč mám na ně přispívat ze svých daní? Takto probíhá uvažování jednodušších spoluobčanů a přímých nepřátel ČT(např. jisté hnědé pol. strany jednoho muže) pokud bychom tento argument rozšířili do dalších oblastí veřejného života!!

Já si dovolím uvažovat jinak. Raději budu (i když celkem chudý důchodce) platit koncesionářské poplatky a hlasitě řvát ať ČT i Čr "zhubnou" a mají nepolitické Rady - než abych si musel vybírat jen mezi reklamami a cizími blbinami zaplevelenými soukromými kanály. Proboha, vždyť i televize Nova je jen a jen Babišovův tv. kanál, který se za něj bije jako lev anebo o třeba o dotacích do jeho podniků zuřivě mlčí a to jen kvůli reklamám z Agrofertu. Takové "nezávislé" soukromé televize chceme?

4 6
možnosti
TB

Jasně, policii a záchranku potřebujeme naprosto stejně jako nějakou televizi.

1 0
možnosti
RH

R43e80n94é 63H28a98l11l54a

21. 12. 2021 9:31

Naprosto zbytečná exhibice a ničím nepodložené výpady autora. Byť se můžeme bavit o kvalitě uvedených médií,tak právě dnešní doba nám ukazuje,jak moc jsou veřejnoprávní média potřebná. Náš malý trh prakticky ovládli 2 lidé, ale taky by se mohlo stát,že to tady bude celé ovládat jeden jediný sociopat typu A.Babiše a vracíme se zpět k diktatuře.

5 1
možnosti
TB

Pokud jsou pro vás osobně potřebná, pak nechápu, proč si je vy a vám podobní taky sami nefinancujete a potřebujete k tomu ty, co to vidí jinak. Já u vás taky nežebrám o příspěvek na Netflix a HBO.

4 3
možnosti
Foto

Vy byste raději třeba placené vysílání sportovních přenosů (viz F1), nebo placené dokumenty že?

Případně se vám asi líbí nepřetržité vysílání reklam, které jsou přerušovány kousky nějakých pořadů.

1 0
možnosti
TB

Ano, raději placené těmi, kdo se koukají než nuceně každým

3 2
možnosti
RK

ČT samozřejmě nepotřebujeme. Ale rozhodně potřebujeme každého brblala, chytráka, švejka, zpochybnovače, hejtra a permanentního nadávače na cokoliv. Těch máme strašně málo. ;-D

5 0
možnosti
Foto

J89a54n 66C12i59b73u15l61k37a

21. 12. 2021 7:21

Problémy dneška jsou třeskutě jasné. Pusťte si rádio... a tam se mlží pytlovinama, akcentují se témata proevropská a potlačují témata, která by mohla byť jen tangencielně zpochybňovat kompetentnost tohoto molochu. Jak za totáče.

(televizi jsem zrušil, to už nešlo vůbec...).

4 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik