Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kotyku, jasně, povzdech nad vším. Sám si kladu otázku, jestli Putin na tu Ukrajinu najede, a pokud ano, kam až půjde. Dle mého by měl jít až na linii polsko-moldávie /aby dosáhl svých vnitrostátních cílů - trochu přehlušit tu sestupnou spirálu v té benzínové pumpě/. A směřovat to k referendu o připojení, dosadit loutkový režim. Protože pokud nezůstane jen u anexe Donbas+Luhansk, lze počítat s vleklým konfliktem, což sice bude proxy-válka, ale pár set km od nás, žádný Afghánistán. - - - - Ty náhlé požadavky Ruska na finlandizaci střední Evropy + plynová karta + faktická vojenská pohotovost k napadení Ukrajiny svědčí o vnitřní slabosti Ruska. Putinem uváděné důvody (ohrožení ze strany USA) jsou zcela směšné - je potřeba si uvědomit, že těžiště zájmů USA rozhodně neleží v Evropě a evropští spojenci USA, jako třeba my nebo Německo apod. jsou zcela a kompletně demilitarizováni - velikost a použitelnost armád jsou legrační /něco o tom vím/. Pokud jste jiného názoru, pak se Vás zeptám přímo - kolikrát jste byl letos na cvičení záloh? Střelby splněný? A co dalšího, nějaký vychytávky s novou technikou? - - - - - Docela bych byl za to, aby se na Ukrajině začalo válčit a aby se vyřadila transportní plynová infrastruktura z provozu. A aby z obou Nordstreamů zbyly jen třísky na dně toho mělkýho Baltu. Alespoň by se skopčáci museli rozhodnout, na čí straně stojí. A já bych se rok dva bavil odváděním celých ročníků na výcvik. Zase by měl život řád a cíl.

1 1
možnosti
JN

J68o25s18e41f 97N47i76k90l

22. 12. 2021 9:20

Na Ukrajinu Putin nepůjde, rád by ale dosáhl dohody o některých jeho návrzích, které USA a NATO předložil. Myslím, že by splnění některých jeho návrhů bylo rozumné.

0 1
možnosti
JM

J59a51n 17M67a23r24e94k

21. 12. 2021 19:43

Pane Kotyk, ve svém protiamerickém výkřiku, který je ted v modě, jste účelově zapoměl, že tam před USA řádil CCCP. V té době se podařilo jednomu ruskému důstojníkovi odtamtud utéct. Dostal azyl zde v Kanadě. Noviny otiskly interview, které poskytl novinám 'The Province'. Tam popisoval, jak tam řádili Rusové. Nahnali obyvatele včetně dětí do nějakého tunelu, nalili spousty dieslu a zapálili. Ten důstojník nemohl po celé měsíce spát, stále slyšel ten křik hlavně dětí. Jindy nahnali půl vesnice do nějaké stodoly a naházeli tam několik tuctů granátů. Nemohl snést ten nasládlý pach lidského masa. Házení jedů do studní bylo na denním pořádku. Ale vás jsou vás miliony (jak do nás tloukli bolševici)a tak kecáte. Aůle při tom krcání budte trochu objektivní

3 1
možnosti
Foto

Pane, jak jste přišel na to, že to, o čem píšete, popírám. Možná byste už mohl vědět, že nemám rád ty, kteří se rozhořčují nad něčím, co nepochopili.

0 0
možnosti
Foto

Na bráně hradu Valdštejna je nápis:

"Všeho do času, Pámbů navěky."

Asi Vám uniklo, že ještě z dob první republiky jsme měli s USA všelijaké smlouvy, např. o návštěvách rodin nebo jejich slučování. Takže např. můj šéf mohl navštěvovat svého bratra v USA, a komančové se kvůli tomu marně stavěli na hlavu.

To víte, USA leží v žaludku i Václavu Klausovi st. - Havel tam má bustu, a jeho ani nepustili do Bílého domu. Vás asi také ne.

Asi jste zapomněl, že nebýt amerických dodávek materiálu (vojenského) za války, asi bychom si teď spolu nepovídali. V nejlepším případě německy, nejspíš ale proměněni v superfosfát.

Také připomínám pokus o nacistický puč v USA v r. 1927. S nácky tam rázně zatočili, zatímco u nás - Vlajka a pod.

A možná, že neměli tak brzdit gen. Pattona, který chtěl sověty z Evropy vytlačit.

Proto pro rozumné lidi platí, že lépe vyvěsit na domečku americkou vlajku, žvýkat hamburger a pít colu, než vegetovat v zemljance, být obut v láptích a žvýkat kořínky. Rv

3 2
možnosti
Foto

Ne, mně nic neuniklo a na nic jsem nezapomněl. Jen jsem trochu psal o něčem jiném, což vám asi uniklo, což mne u vás velice překvapuje.

3 0
možnosti
JT

J15i66r71i 28T12i71c38h18y

21. 12. 2021 15:53

Vas prispevek by se dal jeste rozvest, ale nemam na to dnes energii. V podstate s vami souhlasim.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ode mne to byl jenom takový „výkřik“, ale tak už to mám ve zvyku. Myslím, že na toto téma jiní napsali knihy. Výčet neřádstva je opravdu vždy velmi obsažný.

1 0
možnosti
PK

Přečetl jsem blog a zrovna včera jsem četl článek publicisty pana Ročka ze dne 19.12., pod názvem: ,, Do studené války se již zapojila i ČTK, jako za komoušů“. Jedna jeho věta zní ..:,, Co k tomu dodat? Situace mi silně připomíná situaci za komoušů, kdy červení mravenci v čemkoliv co udělalo NATO, viděli součást útoku na svět socialismu. Podobné dezinformace v obráceném gardu teď zažíváme od Amíků v podobné argumentaci proti Ruské federaci.

8 4
možnosti
Foto

Ano, lokální ústecký publicista, který píše o místních "zajímavostech", nejlépe umí politiku USA zhodnotit. ;-D

3 2
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik