Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je směska myšlenek bez ladu a skladu. 

1) Ochota pokládat za něco život klesá na celé zemi. Proto se mluví o výhodě fanatiků, kteří s námi tento strach nesdílí a nebo o Putinovi, který naplňuje výrok ze Shrecka "some of you may die, but its a sacrifice Im willing to make "

2) Největší chybou privatizace bylo, že jsme nepochopili, že by bylo ideální vše prodat cizincům. Bohužel, lidé jako pan Kotyk to nepochopili dodnes. Ano, některé podniky by skončili jako plzeňská Škodovka a nebo Poldovka i přes zahraniční kapitál, ale bylo by jich méně. Hloupý nacionalismus bohužel stále zabírá. 

Globalismus je naštěstí faktem. Jako všechno okolo nás je i tento fakt černobílý, ale já osobně si z něj raději vybírám to bílé. A největší problémy mám s těmi, kteří tlučou na nacionalistickou strunu a posílají hlupáky do boje.

0 4
možnosti
MV

nezlobte se,ale jestli je tady neco smeska myslenek bez ladu a skladu,tak je to prave Vas prispevek

4 2
možnosti

Pane kolego,

nedá se s tím dělat nic jiného, než vám dát karmu s vykřičníkem!R^

3 1
možnosti
RS

Snad prvni patriot, ktery se projevil. Ale mnozi nezapomeli:

http://www.youtube.com/watch?v=S3UaBQSYQCU

0 1
možnosti

Omyl, patriot je třeba Landa. Ať ho jakkoliv nemám rád, nedá se mu toto upřít. Pan Kotyk je jen člověk nadávající na poměry.

1 0
možnosti
MK

Pokud má někdo pocit, že mu zde nic nepatří,že je zde vše špatně apod, má v dnešní době možnost svobodně odejít,nebo se pokusit to napravit. Netvrdím ani zdaleka,že je tady vše,či vůbec něco ok,ale vymlouvat se na to při "odvodu",je buď alibismus či zbabělost. Na "vojně" jsem stráil dva roky,netvrdím,že je to samospasitelné.Když však dnes vidím mladé chlapce a jejich chování......jistě by jim tato zkušenost neoblížila. Ikdyby jen na rok.

8 1
možnosti
JK

"má v dnešní době možnost svobodně odejít,nebo se pokusit to napravit"

Anebo prostě odvod odmítnout, žeáno. ;-)

1 1
možnosti
MH

branit Zemana a jeho nazory?! Dekuji nehcci.....

0 4
možnosti
MK

...takže v nohy i s celou rodinou...

0 0
možnosti
MR

chapu co jste chtel rict. Ale co takovi Americane kdyz sli osvobodit kontinent ktery uz jim nic nerikal, a kolik jich za nas polozilo zivoty? Da se bojovat za mnoho veci, treba za udrzeni svobody.

Jsem optimista a myslim ze pokud bude Evropa potazmo Cesko ohrozeno, ze lide se branit budou.

6 0
možnosti
MK

Budou,budou muset,ale budou to umět?

0 0
možnosti
VC

Stačí nová revoluce. Vrátit vše do českých rukou. Vzít zpátky majetky rozdané církvím, počeštit banky, vodovody, kanalizace, vrátit veškeré přírodní bohatství státu atd. Věřím, že k tomu dřív nebo později dojde.  Nechci socializmus, ale kapitalizmus. Dokázal to Masaryk (viz pozemková reforma) proč bychom to nedokázali mi.

1 2
možnosti
MR

to by na to Cesko muselo mit. Pocestit se da jen dvema zpusoby - odkoupit nebo ukrast.Ta druha moznost by to dostala tak do kopru.

2 0
možnosti
JS

Mnozí lidé by chtěli být součástí Německa, mnozí lidé by chtěli být součástí Ruska, další se cítí být Evropany. Další pošilhávají po tom být padesátým prvním státem USA. Ještě další se cítí být Kelty. Na Čechy už nezbylo místo. Proto nejsou lidé ochotni bránit místo svého narození. :-P ;-(

0 1
možnosti
Foto

Já jsem ochoten bránit místo, kde jsem doma. Ale nejsem ochoten bránit ty, kteří mě postupně toho domova zbavují.

6 0
možnosti
Foto

,,Občane, braň svou zemi! Jo, ale kterou…?"

Nojo, kterou?Samej evropanEU:-(Rv Tak to zařídí EU a NATO.8-o

A nějaká VLAST[>-]?!

2 1
možnosti
PK

Vlast je propagandistický blábol z dob feudalismu kdy tehdejší "pánové" prostě jenom potřebovali v poddaných vzbudit iluzi že existuje nějaký vznešený ideál kterým maskovali svou snahu zachovat svou vládnu a moc nad poddanými a daným územím.

Tuto ideologickou zrůdnost přebraly i následující režimy. Nevidím jediný důvod proč bych se k téhle nechutnosti která staví existenci státu a státní moci nad svobodnou volbu lidí měl jakkoliv hlásit.

"Vlast" je nesmyslná a nechutná idea kterou neuznávám a uznávat prostě nebudu. 

Jsem ochoten uznat stát jako nutné zlo pro organizaci společnosti ale ne jeho současnou nechutnou formu která opět nadřazuje svou existenci (a nějaký "veřejný zájem") individuální lidské svobodě.

1 5
možnosti
MD

Z meho pohledu to neni uplne presne ale stale na karmu. Uz proto, ze volani po ohrozeni (nasi) zeme se zacina ozyvat v okamziku ohrozeni, jak se rika, americkych narodnich zajmu. Spise tedy zajmu ohranicene skupiny lidi z USA.

Bubny duni a trubky hlaholi zvouce hlupaky padnout slibujic jim mirne zvyseny zold.

2 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik