Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Za posledné obdobie je to už druhý krát, čo sú s blogom problém. Ja som si uložil výber do záložiek a teraz po kliknutí na záložku sa mi rozbalí článok o chartistovi Ivanovi Medekovi:

http://zpravy.idnes.cz/pribehy-20-stoleti-rezimnich-nicemnosti-uz-bylo-moc-tak-podepsali-chartu-1od-/domaci.aspx?c=A120106_173653_domaci_brm

Je to snáď sluníčkářská provokácia?

Mám dojem, že z času na čas potrebuje cenzor trochu zmraziť čítanosť blogov. Preto vymýšľa kadejaké "novinky" a "technické vylepšenia", ktoré majú jediný zámer - zneprehľadniť články najobľúbenejších blogerov. Pretože tie sú - až na výnimky blogerov Peszinsky a Ziegler - striktne antisluníčkářské.

0 0
možnosti
Foto

Zde platí jediná poučka: Jaký pán, takový krám.

Laškování softvéru, který používá iDNES, se nedá vysvětlit jinak, než mnohonásobným použití logické funkce MAYBE. Tedy např.: blog se možná zveřejní, možná že nezveřejní. Komentátorův příspěvek bude možná smazán, možná ponechán. O sto íček možná přijdete, možná že ne.

Viz též Jára Cimrman: Využití náhodných čísel v žurnalistice.

U nás podobně fungoval IZIP, registr vozidel a kdoví co ještě.

Je to tím, že nástroje pro tvorbu webových stránek jsou tak dokonale propracované, že se už nikomu nemůže podařil napsat stránky (v kódu) správně. Tudíž ajťáci mají práci nadosmrti zajištěnou.

1 0
možnosti
Foto

Nu, kdysi se tomu říkalo dělba práce. My píšeme a oni "mažou"..

1 0
možnosti
TB

My jsme na spekulace zvyklí. To je na blogu denní chleba. Přitom

vysvětlení existuje: http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=499342

Sami jsme velmi neradi, když vidíme, jak pomalu opravy jdou, ale děláme pro to vše, co můžeme. Což není mnoho, jen vytváření seznamu chyb a čekání, až na nás (na blog) přijde u programátorů řada. A až se oprava zdaří. Blog je složitý systém, napojený navíc i na diskuse. To běží tam, to zase támhle... stačí chvilka nepozornosti (a znáte ten vtip...) Jasně, rádi bychom to uměli lépe. Ale kdo někdy programoval ví, jak těžké je najít chybu v jednoduchém prográmku, natož v celém systému.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za těch pár řádek. Doufám, že nikdo z poddaných tomuto systému nebral můj text osobně. Opravdu jsem jen, jako někdo, kdo se zabývá zákony tvorby veřejného mínění, vzal tento úkaz počítačového systému za jednoduchý a názorný příklad. Pochopitelně, že vím o co asi jde. Problém je ale hlavně v tom, že ten „starý“ systém fungoval, ale asi neodpovídal těm „nejmodernějším“ mediálním nárokům. A přešlo se asi na systém, který je jistě velmi sofistikovaný a tím pochopitelně i komplikovaný. Při vývoji těchto systémů se však značně zvyšují nároky na testování. U těchto programových mega soustav to může znamenat náklady stoupající i do miliónů, protože se to neobejde bez skutečných odborníků. A na to většinou peníze nejsou a tak se to zkouší na zákaznících. Tou první obětí je ten, který si systém objednal a jeho administrátoři. A tou druhou pak zákazníci. Není to radostné, ale říká se tomu moderní marketing a na tom se dá vydělat hodně peněz. Pochopitelně na úkor obětí. Takže s vámi administrátory osobně vlastně soucítím, ale jako firma nesete v mých očích odpovědnost. A možná, že i podle zákona, kde vás vlastně chrání jen to, že vašich služeb používám dobrovolně a zadarmo. Takže nic ve zlém, doufám, že to společně přežijeme.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, nejasnosti jsou živnou půdou teorií a konspirací.

Já však myslím, že zde se stala vcelku logická událost - zasáhl majitel, protože v jeho médiu se objevovaly názory opačné k jeho a dokonce i u svého blogu byl potírán.

No a pak se divte. ;-)

0 1
možnosti

Nemyslím, že by zasáhl majitel. Včera byl odstraněn článek autorky, která s předchozím článkem stála na straně majitele v kauze Hnízdo. Ten odstraněný článek chválil Putina, vypadá to proto na zásah amerického poradce.

1 0
možnosti
JH

Řekl bych, že je to všechno takový naprosto realistický obrázek o panujících poměrech a o panujících....

1 0
možnosti
Foto

Tak já včera uveřejnil blog s lehce nekorektním názvem "...vši v kožichu...".

OK, pochopil bych, kdyby blog byl poslán do "soukroma" a dokonce jsme to i čekal.

Ale ten blog se najednou stal "neviditelným".

Ale existuje a já si ho mohu vyvolat ze své administrace.

Ti uprchlíci jsou citlivé téma a tak se možná ten blog zastyděl a schoval se.

1 1
možnosti
Foto

Ale to přece zcela jasně potvrzuje i můj předchozí příspěvek;-)

0 0
možnosti
Foto

,,iDnes blog je příkladem pro spiklenecké teorie!";-)

Zde je jasné a nezpochybnitelné vysvětlení:

Murphyho zákony! Základní formou všech těchto zákonů je toto: „Co se může pokazit, to se pokazí“8-o (Murphyho zákony jsou pojmenované po americkém leteckém inženýrovi Edwardu A. Murphym);-)

P.S.: SICE ZDE NA BLOZÍCH PREZENTOVAL JEDEN ,,OBZVLÁŠTĚ OBLÍBENÝ AUTOR" jakési opatření, tuším jím označené jako ,,STOPFAKE", ovšem jsem přesvědčen, že v jeho případě jde, ostatně tak jako vždy, o ,,stoproFAKE";-D

1 0
možnosti
VK

Jasně že za to mohou nanotermiti, židozednáři a ilumináti...R^

1 0
možnosti
Foto

Kdyz neco nefunguje a chova se hodne skodlive, tak se lide divi, jak je to mozne,a hledaji k vysvetleni nejakou konspiracni teorii. Nejcasteji jsou vsak problemy zpusobeny lidskou neschopnosti, megalomanstvim a hlouposti.

0 0
možnosti
Foto

Nejstarsi konspiracni teorii vymyslel sam Stvoritel. Svet stvoril za sest dni. V sedmem dni byl spokojen se svym vytvorem a odpocival. Pak zjistil, ze svet tak zcela dobre nefunguje. Nepriznal si, ze udelal par chyb. Vymyslel si proto jakehosi dabla, ktery mu pry jeho veledilo kazi.

1 0
možnosti
Foto

K tromu není radno se běžným blogerům (kromě VIP) nějak vyjadřovat, protože by také mohli - po zásluze - dostat ihned po packách...;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS