Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pane Michale , výborný článek .

2 0
možnosti
JR

J24a41n 96R58á71ž

27. 3. 2016 16:28

Základní mýlkou uvažování je, že hidžab je znakem příslušnosti k náboženské komunitě. Tvrdím, že není. Procestoval jsem země, kde žijí stamiliony muslimů a kde ženy hidžab ani burku nenosí. Zahalování žen je znakem té nejprimitivnější formy tohoto náboženství a vyjadřuje nikoliv náboženství, ale je znakem absolutního podrobení se žen mužům.

Ombudsmanka je popletená bolševička, která nic o skutečné svobodě neví a tak je u ní nošení hidžabu, či burky znakem svobody náboženské, nikoliv znakem nesvobody lidské.

11 0
možnosti
AH

Ode mě speciální velikonoční karma R^, jinak tak trochu hořké čtení, zvlášť v kontextu s některými komentáři.... :-/

12 0
možnosti
KC

Degenerovaná civilizace jen ustupuje; dnes jsou to šátky, zítra burky, pak přijde pedofilie a kamenování za nevěru, diskriminace nevěřících psů, sekání rukou za krádež a nakonec zotročení, které islám připouští. Panu Bártovi & spol. to ovšem nevadí, sice padáme z dvacátého patra, ale je to pořád ještě dobré, vždyť jsme teprve u desátého.

15 0
možnosti
Foto

Otázka zní, zda tomuto případně přirozenému vývoji se lze bránit státním násilím. A zda by to nebyl lepší stav než ten současný, který sám označujete za degenerovanou civilizací. Co vlastně tedy bráníte?

0 5
možnosti
Foto

Máte můj souhlas i karmu, napsal jste to moc dobře.

Jen si někdy smutně povzdechnu, že by možná neškodilo za zlodějny sekat ruce. A také si společně s Mistrem pomyslím jak by bylo, kdyby se za hloupost zabíjelo.

To by bylo bytů volnejch. :-)

8 0
možnosti
Foto

Už vidím, že přesně takto polemizujete proti máničkám či minisukním v 60. letech jako prvku naprosto cizorodému naší socialistické kultuře.

Naše maminky a babičky nosily klidně šátky třeba i ve škole. Viz fota z různých tehdejších akcí. Prostě časy se mění a zvyklosti v nich a nemá smysl do toho vtahovat státní moc. Ještě vpravo bylo vynuceno a je vynucováno státní mocí, tedy nejedná se o zvyklost.

Má smysl agitovat proti hidžabu, nějakým slušným způsobem je možné dávat svou nelibost, ale to je tak všechno, co by se s tím dalo a mělo dělat. Proti gustu žádný dišputát

2 29
možnosti
ZB

Přesně tak.Dost lidí si bohužel plete rozdíl mezi tím co je zvyklost a co je zákon.

0 13
možnosti
Foto

I97v51a95n 11M52a58r74e68k

27. 3. 2016 10:22

Karma jak vyšitá [>-]R^ A hezké Velikonoce p.Kotyku R^

11 0
možnosti
JZ

Pěkně a pravdivě napsáno. Paní Šabatová rozhodně není na svém místě , stejně jako ministr Dienstbier . Mají jen dobré kamarády a těm je jedno , že škodí . Ono škodí více politiků a nic se neděje .

20 0
možnosti
ZB

To,že někdo chce dodržovat zvyky své kultury,ještě nutně neznamená,že pohrdá kulturou ve které žije.Kdo a co nosí na hlavě,nebo co si dělá doma k obědu je tak to poslední co by naši kulturu mělo ohrozit.Máte pocit,že by po nás někdo chtěl abychom začali nosit šátky nebo přestali jíst vepřové...?To je trochu pseudoboj proti něčemu,co po nás nikdo nechce...

1 34
možnosti
Foto

Můžete si můj text přečíst ještě jednou? Tedy, pokud to pomůže.

22 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik