Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kotyk, uznávám Vás jako jednoho z nejlepších blogerů a rád si Vaše články čtu. Každému se ale občas nezadaří. Policii myslíte všeobecně nebo nějaký konkrétní složku? Jen pro informaci, existují útvary řešící organizovanou formu trestné činnost, s velkými finančními úniky. V těchto útvarech mohou pracovat jen právníci a ekonomičtí odborníci s vysokoškolským vzděláním, kteří jsou schopni rozkrýt manipulace s účetnictvím, akciemi apod. Dále je zde cizinecká policie - víte že tito policisté musí znát evropské právo, musí znát pasy a občanské průkazy všech evropských zemí a musí být schopni rozeznat padělky těchto dokladů? A nebo myslíte dopravní policii? Sice na ni každý nadává když dává pokuty za dopravní přestupky, ale právě dopravní policii lidé volají když svou blbostí někdo způsobí nehodu? Dopravní policisté jsou taky nejčastěji konfrontováni s těžkými zraněními účastníků dopravních nehod a smrtelnými nehodami, kdy jsou kusy těl rozesety po příkopu. Kdo z nich stojí podle Vás proti občanům? Sice od toho ostatní odrazujete ale sám paušálně poukazujete na policisty jako na ty kteří dělají vše špatně a naznačujete, že jsou nástrojem politiků proti vlastním občanům.

Na policisty můžete nadávat pokud neumí pomoct, neumí poradit nebo zjistíte že poruší nebo neznají zákon. ALE nenadávejte jim, že jsou ti špatní, protože dělají to, co dělají. Pro většinu policistů není tím nejvyšším nadřízeným člen vlády ani policejní prezident, protože toho pána většinou nikdy nepotkají. Policisty politika při jejich rozhodování nezajímá. Pro většinu policistů je nejvyšším nadřízeným krajský ředitel. Takže pokud se Vám zdá, že policii ovlivňuje politika, je to jen a pouze tím, že nadřízený - krajský ředitel ve svém rozhodování má snahu politikům se zalíbit. Ostatně policejní prezident se vybírá z ředitelů Krajských ředitelství.

0 0
možnosti
Foto

Opravdu si vážím vaší reakce, ale musím znovu upozornit, že nepíši ve formě rozborů. Ale spíše „povrchně“, tedy nějak reaguji na všeobecný názor a volím opět všeobecnou formu. Dříve se tomu říkalo fejeton anebo sloupek, což jsou útvary, které nějak zmizely nejen fyzicky, ale i v podvědomí čtenářů. Jinak vás mohu ujistit, že jsem o praktické práci policie celkem dobře informován.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik