Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Michale, někdy i pseudohumanismus je cestou do pekel. A teď je zde nejen setkání kultur, ale i náboženství včetně všeho fanatismu.

1 0
možnosti

Vidím to podobně, největší naší slabinou jsou politici neschopní důsledně používat platné zákony, případně nové schválit. Jako zářný příklad vidí léta požadovaný zákon o přistěhovalectvi, ala Kanada. Teď se přistěhovalo milion lidí a pořád se nic neděje. :-/

1 0
možnosti

Nejvěší slabinou jsou lidé bez jasného "světonázoru", bez vlastní hierarchie hodnot. Politici jsou jen produktem takových lidí.

0 0
možnosti

Já vidím problém střetu kultur jako daný. už když jsme pracoval v US kasárnách v Německu , viděl jsme jak US boys dostávali 14ti denní školení o rozdílu kultur mezi USA a Německem, aby z toho pak nebyli v šoku, když po padla opustí kasárna a půjdou mezi domácí lid. Z té doby se traduje jeden vtip. US boys přijeli lodí do Hamburgu a vezli je autobusy do různých kasáren a jak tak jednou a jedou jeden z nich si všimne, že již asi přes 200 km vidí dálniční odbočku s nápisem AUSFAHRT...a okomentuje to takto...ty bláho to je ale veliké město.

Pochopitelně tento rozdíl v kulturách není nijak moc důležitý, jen ukazuje, že kultury jsou různé a jejich střet může být i velmi problematický.

Pro migranty, kteří již dorazili, bych navrhl omezení pohybu...na probační dobu minimálně 5 let. Tedy, jestliže některému z nich bude přikázáno žít v Čechách, dostane dokumenty, kterého opravňují jen a jen k pobytu v Čechách, za přestoupení tohoto správního nařízení je jako okamžitý trest vězení a následný vyhazov z EU na 35 let minimálně.

My totiž nevíme, kdo dotyčná osoba je , nemáme na ni složku, ve smyslu, studoval, účastnil se některých událostí, má takové a takové názory, a MY, EVROPANÉ, máme právo si tuto složku na danou osobu udělat, tedy ji sledovat po dobu probační pětileté doby, a pak se MY, EVROPANÉ , můžeme rozhodnout, jestli daná osoba splňuje či nesplňuje naše představy o správném člověku. Pakliže ano, dostane tento migrant papíry na celou EU, pakliže ne, okamžité vyhoštění na minimálně 35 let.

Je to naše obrana, na kterou máme právo.

Zde se mi nechce diskutovat o právu na víru a vyznání. To by bylo na jinou dlouhou diskuzi a skutečnosti, kde by podle mne věřící musel dokázat existenci svého boha, byť jen indiciemi, ale vědecky ověřitelnými.

další náměty poskytnu na jiných diskuzích či na dotaz

5 0
možnosti
Foto

Tak to jste hodně drsný. Takové zákony nemá ani Rusko, které má hodně přísné imigrační zákony. Za 5 let má nyní člověk, jenž dostal např. právo na azyl, pokud žije ve státě, naučí se jejich legislativu, nebyl trestně stíhán, ve většině zemí právo na občanství. A u vás by měl mít pouze právo vycestovat si z Česka na dovolenou. Ale faktem je, že by zase, pokud by cestoval pouze po Česku, znal dokonale českou geografii, znal by každý kout v Šumavě, v Jeseníkách, znal by všechna česká muzea a všechny české bary a diskotéky. Takže by byl češtější nežli jakýkoli Čech.

0 0
možnosti

Vidím dva hlavní problémy. První je, že Evropa je už silně demoralizovaná a na své "hodnoty" v mnohém směru rezignovala sama. Druhým je to, že soužití odlišných kultur sice možné je, ale jen tehdy, pokud se vzájemně respektují. S tím, ale moc počítat nemůžeme, protože proti ucelenému systému islámu stojí rozháraní Evropané. Za této situace je jediné pozitivní řešení- nepřipustit přílišné rozšíření té druhé kultury (která je kompaktně organizovaná). Jistě stanovit co je to "přílišné rozšíření" je více něž problematické a zřejmě to bude probíhat až podle reálných zkušeností. O to to ale bude těžší a bolestnější. Může to také dopadnout tragicky; můžeme dopadnout jako Indiáni v Americe.

2 0
možnosti

Komunismus je tez vira v NECO. Meli bychom mu tedy nechat tez volny prostor pro jeho rust a sileni. Az bude silny, ve vire, v poctu vyznavacu, zmeni jen svet.

Takze vlastne o nic nejde.

0 0
možnosti
Foto

Prosím Vás, a to vy vážně chcete násilím bránit třeba mému přestupu k islámu jako českému občanovi? Nezvyšujete tím jeho přitažlivost? Každý si pak řekne, že na tom islámu musí něco být, když se ho tolik bojíte. Co se stalo den poté, když upálili Husa?

Chtělo by to trochu sebevědomí. A také lepší strategii a taktiku.

0 4
možnosti
Foto

Jako vždy, interpretujete něco, co v textu nebylo. Proč konečně nepíšete vlastní texty, kde bylo vše, co nenaleznete v jiných. Ale pozor, neopisovat.,

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik