Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konecne jste mi pomohl vysvetlit, proc je u nas stale 'bordel'. My jsme vlastne vytvorily ten bordel demokraticky. Nic se nezmenilo, jen ten nadpis. A snad mame dnes dve "strany a vlady" My to prejmenovali na "koalicni smlouvu". Jednou je levicova a druha pravicova.

Vazeny pane, dejkuji vam za objasneni. Jaka uleva pro mne.

0 0
možnosti

Vsichni ne, jen nekteri, a ti kradou i nadale.

1 0
možnosti
Foto

To jsou zbytečné nářky. Pokud jste něco kradl, tak to vraťte a nebude co řešit. Oni to zprivatizují jiní.

2 0
možnosti
Foto

Za komunistů jsme kradli, abychom budovali!

Bylo mnoho takových. Jejich oblíbeným heslem bylo: PRACUJ POMALU, POKUD VŮBEC, PŘIKRÁDEJ, A ,,PÁNBÍČEK" TI POŽEHNÁ.;-)

Ostatní viz. má rekce na příspěvek pí Pokorné.

0 0
možnosti

Když to budu brát jako nadsázku (a asi je to tak i myšleno), tak dobréR^. Když se v textu budu vrtat doslovně, tak musím trvat na tom, že dost lidí nekradlo ani tehdy, ani nyní. Prostě nebyli a nejsou ten typ.

Ovšem myslet si, že se krást začalo až za socialismu, je omyl. Kradlo se už za roboty. Vždyť ještě za socíku se o některých mluvilo, že "ti pořád jen kradou na panském" - v podvečer vyjeli s kárkou a už vylamovali klasy na kukuřici. Dělávali to zřejmě i jejich předkové, v domnění, že z tak velkého majetku či lánu se nepozná, že trochu chybí. Prostě si ten svůj perníček ulamovali vždycky. Že jim k tomu socialismus dal jakési větší "ospravedlnění" - neboť ukradli nám naše pole - to na věci nic nemění. Podle mých poznatků kradli nejvíc ti, kteří na socialismu naopak vydělali.

3 0
možnosti
Foto

R^ Nejedni z nich, tedy těch, co kradli, byli přitom zároveń těmi, kteří kradli po bolševicku, tedy znárodněním, vyvlastněním, etc.Zároveń to byli titíž, kteří jiné udávali. Jednak z obavy, aby si nenakradli jiní více, než oni. ,,Klasické" hamty hamty, atˇ mám víc než tamty. Jinak to byli povětšině i titíž, kteří hlídali i ty, pro které bylo normální nebát se, nelhat a nekrást. Tací byli totiž těžko manipulovatelní a tudíž i nebezpeční pro kom systém. A zlodějíček šel lépe skřípnout a tak ,,podepsal". A rádRv

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS