Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

... zato boj proti "xenofobii, rasismu a pravicovému extrémismu" skýtá slušnou obživu pro stále víc a víc těch, co jen kecají a není za nimi vidět nic než zmar a rozvrat... a neziskovky nám utěšneně rostou a bobtnají...

... to není otázka nabídky a poptávky, jak se možná domníváte - vždyť kolik lidí skutečně podporuje ty sluníčkářské spolky dobroserů s rozpočem v desítkách až stovkách milionů ročně? Myslíte, že je jich víc než Konvičkovců?

... to je už zase jen otázka "správných" a "nesprávných" názorů...

1 0
možnosti
MK

v záplavě blogů byl tenhle od Vás až pěkvapivě výstižný

1 0
možnosti
MK

...překvapivě...

0 0
možnosti
Foto

Je asi těžké pochopit, že pokládám současný extremismus, jak „pro“ tak „proti“, za velmi nebezpečný v tom, že nejen ukazuje, ale i dokazuje naši nevědomost a bezbrannost a tím jen posiluje veškeré negativní a pro nás nebezpečné ideologické cíle Islámu.

1 0
možnosti

Co může být špatného na tom bránit se? Něco jiného je občanská válka v oblastech, kde z historických důvodů žije na stejném území několik kultur; tam potom opravdu může být těžké až nemožné rozhodnout, kdo jsou ti "dobří" a jak konflikt ukončit. Ale tam, kde dosud problémy nebyly a kde není žádné pochyby o tom, kdo jsou domorodci a kdo kolonisté přicházející zemi okupovat, tam je jasné na čí straně je právo a že je zločinem rozšiřovat vnější konflinkty do tohoto mírového území.

2 0
možnosti
TJ

Takže sice připouštíte, že má minimálně dílem pravdu, ale u nás přece nebude tak zle. A není to trochu málo?

1 0
možnosti
MK

Vážený autore a další diskutující, pokud si přiznáte, že z řady hledisek je islám nebezpečím pro Evropu, tedy i pro ČR, mají Kovičkové v politice smysl. Na žádnou, i masovou (petice s čtvrt miliónem podpisů) současné vedení státu nereaguje, takže jinak, než v politice to nejde. Pokud si vyhodnotíte, že islám je mírotvorné náboženství a ne ideologie, bez zatěžování majority, pak jsou odpůrci islámu, dle tohoto názoru, zbyteční tlachalové.

Není tady možnost ano, ale...spíše buď a nebo; je to Vaše volba. Islám má mnoho tváří (především dle počtu muslimů v komunitě) a Vy nemáte možnost je rozpoznat. K volbě by mělo stačit vyhodnotit situaci v záp. Evropě.

6 2
možnosti
Foto

Já se domnívám, že boj proti Islámu nelze vyhrát. On totiž představuje více jak miliardu lidí. Takže z mého hlediska jsou ti bojovníci proti němu političtí populisté a obchodníci s veřejným míněním. Naší nejaktivnější obranou je jen striktně vyžadovat dodržování našich zákonů. Což je u nás dost problematické, protože se v nich sami nevyznáme. A to je naše slabina, kterou „protivník“ dokonale využívá.

2 0
možnosti

Aha, takže jste jeden z povondrů; k nám se mloci nedostanou. A já si myslel, že jenom máte absťák z toho, že to u nás zatím není takový adrenalin jako v zemích, které jste procestoval. Nebo že by to bylo jako v tom románu "Fotograf", jak teroristovi přikopne k ruce nůž, aby mohl udělat dokumentární fotografii zavraždění presidenta?

2 0
možnosti
Foto

Ach, vy jste ale neskonalý znalec lidských povah. Nepracujete náhodou jako psychiatr? Ostatně kolik teroristů jste už viděl na vlastní oči?

1 0
možnosti
Foto

...Já osobně mám proti Islámu také zcela vyhraněný postoj. Také se domnívám, že nám tato víra jde trochu proti srsti. Dokonce i připustím, že je určitou hrozbou pro Evropu....Po takovém prohlášení bych předpokládal, že budete iniciovat nějakou sbírku na podporu IvČRN a tu ideologickou masírovku si odpustíte.

4 0
možnosti
Foto

Předpokládáte špatně. Sbírka na podporu IvČSRN by byla proti mému přesvědčení. Já totiž nehodlám šíření Islámu v naší zemi podporovat.

0 0
možnosti
SB

Máte sice pravdu, že ti lidé, kteří politicky bojují proti islámu, s tím spojují i boj za vlastní koryta (a nejen spojují, nýbrž je to pr ně důležitější než vlastní boj proti islámu), avšak to lidé z protějšího tábora (pravdoláskařského) také.

Tudíž po této stránce si člověk nevybere, jedni jsou za 18, druzí za -2+20. Proto tomuto hledisku vůbec nemá cenu přihlížet. A z toho mi vyplyne, že budu volit někoho, kdo bude odmítat toho přistěhovalecké šílenství. Z hlediska kariérismu v tom rozdíl není a z hlediska toho, kdo je mi názorově bližší, je to jednoznačné. Z hlediska budoucnosti Evropy už nikdo nemeůže být horší než pravdoláskaři.

3 0
možnosti
Foto

Až na ten pojem „pravdoláskař“ bych s vámi i souhlasil.

0 0
možnosti
Foto

Konvička je docent zoologie a islámem a jeho kritikou se jakožto koníčkem zabývá už hezky dlouhou dobu, podobně jako Richard Dawkins kritikou náboženství. Posléze jeho hnutí přerostlo ve větší, mělo na facebooku velkou podporu, Konvička řečnil a řečnil, ale stále je myslím docentem zoologie. Nakonec jej vyrazili z facebooku, je na ruské sociální síti a přednášet snad bude moci dál přednášet o zoologii. Doufám, že neskončí jako nebohý Norman Finlestein, Žid, jenž kritizuje stát Izrael a vlivného prof. Dershowitze, jehož obvinil z plagiátotrství a Dershowicz mu po 10 letech klidné profesorské činnosti zařídil padáka z postu, ačkoli za něj orodovali studenti. Pokud dostane Konvička padáka jakožto zoolog a už si u nás neškrtne, asi se opravdu politikou neuživí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik