Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z preventivních důvodů jsem tento pořad vypustil. Stačila mně už upoutávka na obsazení hostů. Neměl jsem odvahu nechat si zkazit pěkný večer.

ČT, v oblasti zpravodajství a publicistiky, již nějakou dobu považují za demagogickou propagandistickou žumpu.

S touto zkušeností kriticky pohlížím na Soukupovu TV a stále si říkám, že přece nenaskočím na nějaký "levný populismus".

Jenže ať dělám co dělám, tak vidím, že u něj se politici bez problémů střídají jak svatí na orloji, strana nestrana a ono to věcně skutečně o něčem je.

Soukup je možná zpravodajský svéráz, samorost, ale i včera bylo možné vidět, že ví, zná, a také i umí.

Bělobrádek včera těžce narazil se svým tradičním lidoveckým bezobsažným a jen demagogickým plácání a štvaním. Když měl skutečně věcně argumentovat, tak byl v p..... a zřejmě se zpotil až někde.

:-)

1 0
možnosti

Asi jsem nedospěl do intelektuální úrovně pana autora tohoto blogu, ale vůbec jsem nepochopil, proč je seriál Stav ohrožení tak hloupý a zejména proč mu stál za to býti příkladem pro totální napadení jakýchsi kamarádčoftů a bratrstev na Kavčích horách. Určitě tam ta bratstva jsou, určitě se perou o zakázky a napojení na státní či penězovod jako třeba firmy ze stavebnictví, ale že by tento pořad sloužil jako příklad zbytečnosti??? Pořad o tom, jak se chovat při dopravní nehodě, natočený "v normální" úrovni, s "normálními" příklady a návody???

Podle mně se vám tento příklad zbytečnosti ČTnepovedl, jde jen o další kopnutí do ČT, i když maskované....

3 1
možnosti

Ani já tedy nechápu jaký by měl být s tím pořadem konkrétně problém. Schválně jsem se na něj podíval na netu, neboť doma nemám televizi, a připadá mi celkem normální (nehodnotím jej z filmařského hlediska, jemuž nerozumím). Akorát bych teda vynechal prvních cca 7 minut, protože detailní popis toho, co se stalo ve Studénce, je myslím celkem zbytečný a nic neříkající komukoli, kdo událost zná. Uvítal bych tedy od autora několik postřehů, které má namysli, když pořad kritizuje.

5 0
možnosti
Foto

Opravdu jen krátce. Již jste si ale sám odpověděl. Celý popis události ve Studénce, byl celkem zbytečný. Respektive se spíše týkal koordinace záchranných složek, která, jak bylo i ve „filmu“ naznačeno, nebyla zrovna, alespoň zpočátku, zcela správná. Takže se jednalo o informace, které se netýkaly přímo toho, který je „obětí“ takového neštěstí. Nehledě na to, že celý úvod nás připravuje na obvyklé dopravní nehody. A pak následuje defacto rekonstrukce železničního neštěstí, které je sice tragické, ale přeci jenom neobvyklé, hlavně, protože důvodem byl padající most, a ne střet s autem na železničním přejezdu, což je více obvyklé. Ale z hlediska „autora“ asi méně „atraktivní“, možná proto, že je tam „méně“ mrtvých. Jinak, vše vlastně bylo instruktáží pro záchranné složky, ale ne pro přímé účastníky nehody. Výstup „moderátora“ a „experta“, a to i přes upřímnou snahu obou, působil poněkud groteskně, což jde neomluvně na konto pana „režiséra.

Ve druhé části se pak autor dostal konečně k předem avizované nehodě. A je zde opět popisována konkrétní nehoda, bez toho, aby byla analyzována. A následující „modelová“ situace, která je opravdu „modelová“. V podstatě jde „jen“ o zásady první pomoci. Je úplně ignorován fakt, že taková nehoda, tedy na zcela opuštěné silnici, která působí, že byla pro natáčení zcela uzavřena, je trochu nereálná. Do problematiky skutečného nebezpečí při „normální“ nehodě se autor raději nepouštěl. Asi mu to bylo příliš složité.

Takže mohu jen opakovat, záměr byl chvályhodný, ale při profesionálním zpracování by dosah na diváka mohl být daleko vyšší, tedy několikanásobný. Jinak je to alibistický pořad ČT. Prostě „důkaz“, že se věnuje „osvětě“ a důležitým společenským tématům.

1 0
možnosti

Vůbec nechápu vaše rozhořčení nad pořadem, který učí lidi, jak se efektivně chovat v krizových situacích. Ne každý umí správně zareagovat či poskytnout první pomoc při dopravní nehodě, hromadných neštěstích, při požáru či výbuch plynu atp.

Kdyby tyto informace pomohly zachránit jeden jediný lidský život, tak mají smysl!

Právě i v této osvětě spočívá poslání veřejnoprávních médií.

10 0
možnosti

Mám na Vás osobní dotaz, který se netýká obsahu článku a můžete ho ignorovat.

Kde učíte?

3 0
možnosti
Foto

Na filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku

1 1
možnosti

Tahle veřejnoprávnost slouží jako zaklínadlo. Nemá smysl o ni neustále, dokola diskutovat.Je to mnohem jednodušší - čím dál více lidem se ekluje, že z nich česká veřejnoprávní média, za jejich peníze, dělají blbce...

8 7
možnosti

A vy jste v jakém stádiu , jak se to na vás projevilo, za vaše peníze...?

Já bych si dovolil tipnout, ale...

Prosím, jen zase neobracejte otázku na mě, já jsem v pohodě.:-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik