Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

To jasný :-) za Kalouska a Topolánka byla politická kultura větší ;-D

5 0
možnosti
PM

P89a83v13e79l 68M23a43c39h

19. 4. 2018 20:52

Domnivam se, ze pan Kotyk nema moznost se dostat ke presnym informacim a ze je take docela mozne ze trpi nejakym syndromem vlastni dulezitosti. Napsat, ze lide v cemu on rika "zemich kde maji ponekud presnejsi predstavu o demokracii" by soudili za to co o nich jini napisou svedci o tom ze bud neumi cizi reci treba jako anglictinu anebo necte cizi prameny. Kdyby je cetl tak by videl jak hrube jsou politikove napadani a jak oni na oplatku osklive napadaji ty, kteri o nich tyto veci pisi. Tak to proste v demokraciich je. Samozrejme ze nekdy nekdo nekoho soudi ale velice zridka. Nevzpominam si na zadny takovy znamejsi pripad v nedaleke minulosti. Mozna ze me pan Kotyk jich par muze popsat ale ja si opradu nevzpominam, Mimochodem, hodne novinaru si svym vlastnim chovanim jak nakladaji s pravdou primo o to zadaji, aby jim jini lide dali na vedomi ze s nimi nesouhlasi. Je pravda to, ze na obou stranach by se ten ton mel zmirnit, ale to je jen muj nazor. Democracie je hrozny system ale bohuzel zadny jiny lepsi jsme jako obcane jeste nenasli.

8 0
možnosti
Foto

A nejvíc se ten "charakter" novinářů projevoval (a projevuje ) před volbami - naposledy před těmi prezidentskými. . Každá lež a špinavost je jim dobrá, hlavně že slouží cili - dehonestovat kandidáta, člověka - politika. A s po- žehnáním redakcí "solidních" novin. Odporné. Rv

3 0
možnosti
RP

Nevím proč by mělo být jakékoliv povolání předem kvalifikováno jako elita. Tak jako znám pár doktorů od kterých bych si nenechal ošetřit ani kuří oko, tak existují novináři, kterých si Vážím ( Tomský, Křeček, Kubera, Klaus ml., Šándor, Šichtářová). To jsou lidé z jejichž článků se pro velkou erudici autora něco dozvím. Nemusím s nimi souhlasit, ale něco mi dají.

No a pak jsou druhé články kde se dozvím, že 70 letý člověk se motá a kulhá, takže musí být nutně ožralý a navíc je to debil, nebo že islám je mírumilovný, jako by jsme neměli přehled co se děje v západní evropě. Nebo mě, který jsem dosáhl řady odborných ocenění, nějaký gender odborník píše jaký jsem nedovzdělanec a nechápu třetí pohlaví.

Vám nevadí, že vzdělávat národ, a určovat co je správné a co si zaslouží opovržení, případně vězení, dnes už chce i teplý pornoherec?

Tak to je ten ksindl a nevzdělaná lůza. A nelžete si do kapsy, elitou jste nebyli, až na pár výjimek, ani za komančů. ;-D

15 0
možnosti
LB

Že se jeden člověk plete a neví, že ani jeden z uvedených pánů (Tomský, Křeček, Kubera, Klaus ml. Šándor) ani blogerka paní Šichtářová NEJSOU novináři, ještě pochopím, ale že to netuší dalších devět lidí, to je už je na pováženou.

V této souvislosti si dovedu živě představit, jak by v Česku dopadlo referendum o životně důležitých otázkách...Rv!!

4 2
možnosti
PH

Pokud ve svých článcích nepropagujete extrémní levicové názory a nesnažíte se podsouvat názory kdo je hodný a kdo zlý, pak buďte v klidu, vás Okamura nemyslel. :-P

8 0
možnosti
PK

Všem, kteří obhajují práce žurnalisty bych přál jednu malou literární dehonestaci bez důkazů .....po letech se "možná" u soudu domůžete práva, ale to už musíte bydlet jinde a nechat si plastiku obličeje....:-/

6 0
možnosti

I74v54o 37Ž38á55č38e89k

19. 4. 2018 16:53

Elitou se člověk nestane tím, že dělá nějakou profesi, ale tím, JAK ji dělá. Např. já jsem měl včera doma elitního řemeslníka.

24 0
možnosti
Foto

Tak to si gratulujte. :-)

1 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s tím, že "Kvalita novinářů přímo souvisí s kulturní úrovní společnosti. Je to ona, která si vychovává tuto „elitu“ k obrazu svému."

Jsem přesvědčena, že je tomu právě opačně, neboť jsou to právě novináři, kdo jsou vidět, a tedy mohou svým osobním příkladem "vychovávat" společnost. Dosah působení běžného občana je nepatrný, obvykle mívá vliv jen na své bezprostřední okolí (přičemž nad většinou stejně může jen lamentovat, jelikož nemá páky na to,aby ji změnil)

9 0
možnosti
VV

Ale souvisi, zkuste cist nejake jine casopisy nez ty ceske.

0 7
možnosti
Foto

Novinářům se za totality věřit nedalo, byli poplatní době. Po revoluci se nejlépe prodával bulvár a dnes se o jedné události z různých zdrojů dočteme protichůdné informace. Chyby by měli novináři hledat především ve svých řadách.

17 0
možnosti
Foto

No právě. Elita to nebyla nikdy.

10 1
možnosti
JS

Vycházíte z naprosto špatné premisy, že občan je méně svéprávný než novinář. Váš omyl spočívá v tom, že si neuvědomujete, že občan není za své názory placený, ale řada novinářů ano.

20 0
možnosti
Foto

No to je právě omyl, novinář není, nebo neměl by být, placený za své názory, ale za zprostředkování ověřených pravdivých informací srozumitelnou formou čtenářů, posluchačům nebo divákům, ale potíž je v tom, že ti novináři často právě místo pravdy servírují vlastní názory a tu pravdu si tak trochu upravují k obrazu svému aby zaujali tu část publika, která sdílí stejný či podobný názor.

4 0
možnosti

Spousta plků, obviňování ostatních.

1) Novináři nikdy nebyli elitou

2) Určití lidé, typu Okamury či Zemana, budou řvát vždy a lúza s nimi

3) Za špatnou úroveň novinařiny mohou ekonomické vlivy a poptávka. Ne politici. Ekonomické vlivy jsou jasné - nástup elektronických médií. A poptávka? Vy se divíte, že lidé se chtějí bavit a ne řešit nesmrtelnost chrousta?

4) Ani novináři, ani doktoři nejsou nějakým povoláním chráněným, vzácným či volajícím po zvláštním statusu. To jen někteří žijí v bludu. Operace či noviny jsou stejným zbožím jako úklid popelnice či sádrový trpaslík u silnice.

3 2
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik