Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Blabolite. Ve stejné reportáži byl názor nějakého odborníka že celá aféra z furanem je nesmysl protože by ho člověk musel vypít4 litry denně aby se to projevilo nějak na zdraví

1 1
možnosti
Foto

Jsem rád, že jsem uspokojil Vaši touhu kritizovat nečtené a nepochopené.

1 0
možnosti

Bohužel, nedozvěděli jsme se od inž. Václava Šitnera, vznik nežádoucího furanu v rumové tresti. Podle chem. výzkumů je asi nejnižší akceptovatelné množství na den 1,5 až 18 mikrogramů podle druhu problematické látky. A jednom šálku kávy (též podle druhu, nejméně je v té rozpustné) je stejné množství furanu jako v jednom "panáku" lihoviny.

Mohou škodit i jiné látky, i zmiňovaný acetaldehyd, který vzniká vždy jako zplodina v lidském organismu po pití alkoholu, způsobuje kocovinu. Tuzemský "tresťový" rum

měl omezenou trvanlivost - půl roku. Je to tím, že rumový éter HCOOC2H5, který je podstatou té zvláštní typické vůně, vzniká esterifikací z kyseliny mravenčí etanolem

a tato reakce je vratná. Po čase je možné zpětná přeměna voňavého esteru na původní složky, tedy částečně na kyselinu mravenčí, bohužel i aldehyd (kyselina mravenčí snadno oxiduje), tím lihovina ztrácí po delší době i částečně vůni. Je možné se o tom přesvědčit chemicky titrací po destilaci lihoviny na fenolftalein.

Samozřejmě kyselina mravenčí není moc poživatelná, i když je obsažena např. v kopřivách. To asi konzumenta nezajímá. Domnívám se, že EU chce potlačit výrobu naší nejrozšířenější lihoviny, nahradit pravým rumem z cukr. třtiny.

1 0
možnosti
Foto

R^ Teď jste udeřila hlavičkou hřebíku o kladivo. ;-) Ten záměr potlačení výroby domácího rumu (sorry "tuzemáku") je primárně ten jediný cíl celé aféry. To je normálně uvažujícímu člověkovi jasné od začátku. Jenže se to nesmí moc nahlas říkat. Takže se naše sdělovací prostředky (a potažmo i někteří politici) snaží občana zblbnout, aby souhlasil. Je to přece v jeho zájmu. Ne? ;-D

0 0
možnosti

Občas se najde skoronovinář, který nedejbože má ambici poučovat okolí, vybere jednu marginální reportáž, náležitě ji (nevyváženě) okleští a celou tragédii zobecní na kompletní program vybraného média, zejména politicky zaměřený.

Přitom právě novinář by neměl naskočit na laciná hesla politiků, které zasahuje oprávněná kritika a tak se snaží ČT zestátnit, rozumějme dostat pod tvrdou cenzuru. Právě člověk světa znalý musí zpozornět, když politik začne napadat sedmou velmoc a klást si otázky proč to dělá. Žurnalistika, podle mě, není papouškování velmocenských hesel, ale hledání nových úhlů pohledu, nových témat, oprašování a hýčkání pravdy a zejména mravenčí práce s fakty a jejich ověřování.

6 0
možnosti

Tak ten prispevek v CT mi nejak unikl. Ovsem kvuli jedne neprsnosti snizovat duveryhodnost CT povazuji za propagandu.

Ci? To si musi kazdy rozhodnout sam.

0 3
možnosti
Foto

Takovýto typ příspěvku je možno najít v ČT skoro každý den.

1 0
možnosti
Foto

Lid musí být udržován v permanentním strachu a ve víře, že je tu stát, který ho chrání. Investice do strachu svých poddaných je, pro vládce, tou nejlepší investicí.

6 0
možnosti

popsal jste jen typickou manipulaci mozků tohoto lidu za pomoci ČT...JE TEDY OTÁZKOU KDO tuto taktiku ČT nařídil a proč. CUI BONO?

5 5
možnosti
Foto

Promiňte, ale já jsem se ve čkole učil, že miligram je tisícina gramu.

Jinak však s vámi musím souhlasit, že člověk by měl být k informacím ve sdělovacích prostředcích obezřetný. A to nejen k ČT.

0 0
možnosti
Foto

Správně, ale zde se jedná mikrogramy.

6 0
možnosti
Foto

Na obhajobu ČT je třeba napsat, že se v inkriminované reportáži toliko opřela o autoritu EU. A rubriku Naše téma je možné považovat za informační.

0 1
možnosti
Foto

Ani jedno, ani druhé nemůže být omluvou.

7 0
možnosti

Pátrám úsilovně ve svých vzpomínkách. Kdy jsem na obrazovkách ČT viděl skutečně hodnotný film, či seriál, politicky vyváženou diskusi? Nepamatuju si? Není divu. To, čím nás poslední roky krmí ČT ale i komerční televize nemá nic společného s kulturou ducha.

Faktem je že komerční TV jako Nova, Prima a další, žijí z reklam. Nic nás to sice nestojí, ale také nic moc. Je to špatné, ale co chcete, když je to zadarmo – vlastně ano – nic není zdarma - chtějí to nejcennější – Náš čas.

A ČT platíme cca. 7 miliard korun. Co nám za to poskytuje? Pouze za sebe mohu odpovědět ano, CT2 někdy, ale né mnoho, ale abych byl objektívní, třeba se mýlím, bo každý to máme jinak nastavené.

7 4
možnosti

Kupte se brýle. programů k vybrání, především na ČT 2 je víc než dost, oproti komerčním televizím.Rv

5 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik