Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tak si to tu čtu a nestačím se divit. Autor vyslovil svůj názor, svobodně a bez nátlaku, jak jsme o to vždy usilovali, nebo jsme to aspoň tvrdili. Chápu, že se ně každému bude líbit, ale místo debaty a vyjádření vlastních názorů a myšlenek tu čteme neustálé invektivy v duchu "existuje jediná pravda a tu mám já. A pokud s ní někdo nesouhlasí, je to *****, ***** a totální *****. Jak je z jiných debat zřejmé, tito lidé mají tendenci se hlásit ke spravedlivému nahlížení na svět. Místo toho nejsou schopni ani ve slušné podobě diskutovat. Pak si musíme položit otázku, zda se pomalu nedostáváme k náhradě jedné totality druhou, třeba oblečenou do vzletných slov, řečí o svobodě, kterou prostě vnutíme i těm, kteří o ni nestojí...

2 0
možnosti
JV

J88i93r32i 25V68r93a16b39e45c

15. 3. 2019 11:18

Třeba s vaším problémem pomůže psycholog .

4 1
možnosti
Foto

Buďte si jist, že jeho první rada bude, abych nepřebíral doporučení od lidí vašeho ražení.

3 0
možnosti
VS

Nikdo mě do ničeho nenutí. Ovšem si rozhoduji sám, a je jen na mě jak se rozhodnu.Rv

5 0
možnosti
Foto

Nejsem přítelem naivního optimismu, který směřuje k falešnému sebevědomí.

2 1
možnosti
Foto

Zarazilo mě vaše sdělení "Kdysi nás nutili mluvit německy," Zajímalo by mě, kdo nás nutil mluvit německy a jak to nucení probíhalo????

5 2
možnosti
Foto

I povrchní znalost českých dějin by vám měla dát odpověď.

4 0
možnosti
Foto

současnost dává málo prostoru k hrdosti.

Premiér bývalý donašeč, prezident zapšklý, sebestředný lhář, vláda za podpory KSČM, ......

6 2
možnosti
JS

Smím se zeptat jestli je to z Vaší vlastní hlavy nebo Vás za ty nesmysly někdo platí?

2 0
možnosti

Nesrovnával bych to s okupací. Spíš než sedmdesátým létům se to podobá padesátým, i když pochopitelně podstatný rozdíl je tom, že padesátá léta byla krvavá, protože následovala po druhé světové válce, zatímco třetí světová válka zůstala naštěstí studená. Ale společný princip je například v tom, že se mnozí lidé bojí kritizovat režim, aby nebyli označeni za příznivce režimu minulého. Mnozí zastávají heslo "cokoliv je lepší než to co bylo", místo aby měli na paměti že "nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře". Je v tom neopodstatněný optimismus, že v kdo bojuje proti padouchovi, musí být nutně klaďas. A také mnozí doufají, že současné problémy jsou důsledkem "přežitků minulosti" a že se to časem samo vyřeší, jen co vymřou pamětníci a vezme to do rukou progresivní nová generace.

3 0
možnosti
SN

:-).......Velmi dobře napsáno, vidím to stejně! R^R^R^

1 3
možnosti
SN

:-)............zdravím srdečně minusáře.....Kindla, Šurce a Vrabce! Devět z deseti vlastenců doporučuje, zapějte oslavnou ódu na počest Hitlera, jehož řádění nejen v českých řadách, ale v celé Evropě tak obdivujete! !!!!!!

1 3
možnosti
Foto

Hodně pesimistické, ale přesto karma. Za to zamyšlení nad ztrátou české hrdosti.. :-/R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik