Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako každá vláda, tak i tato si bude hrát na ochranitele společnosti před zákeřným virem. Chránit nás bude tak vehementně, až začne, na tu jejich ochranu, umírat mnohonásobně víc lidí, než na samotnou nemoc Covid19.

Snad to potom trkne víc lidí a nenechají si to líbit.

8 0
možnosti
Foto

Bohužel nejde jen o umírání fyzické, ale destrukce sociálních, kulturních a ekonomických struktur. Mnohé aktivity se nuceně přesouvají do oblastí, které jsou více jak nebezpečné, protože zde platí tvrdý zákon nabídky a poptávky, čímž se čím dále tím více vzdalujeme od snahy o sociální spravedlnost, bez které je dodržování demokratických principů prakticky nemožné.

0 0
možnosti
JK

Kritická infrastruktura je právě tak označena protože malá část (vašich 5% možná) má kritický vliv na celou společnost. Je tedy nízká diverzifikace a výpadek i mála postihne všechny. Pak ta ostatní většina přestane vydělávat na kohokoliv i na sebe a nastává chaos. Lokálně vypadne elektřina na pár hodin a někteří jsou málem pološílení a chtějí lynčovat dodavatele, hasiči jezdí vždycky pozdě, u doktora je furt fronta a tak dál. Vědět co kritická infrastruktura je, jak ji chránit a jaká bude náhrada při výpadku, to je role státu. Nevím co je na tom k nepochopení, proč nálepkovat jako něco špatného a škodlivého kritickou infrastrukturu, má se snad těch 5% bát většiny, mají se nenávidět, nadávat si. Mě to teda jako nadávání na nějakou jakoby privilegovanou skupinu přišlo.

2 0
možnosti
Foto

Občas neškodí se zamyslet nad tím co jeden čte, hlavně když poté vyslovuje kritiku.

0 0
možnosti
DH

I kdyby nic jiného, tak pojem "pracovní karanténa" se jistě do dějin a historie zapíše.

13 0
možnosti
Foto

Válek si očividně neumí vybrat, koho nebo co chce vlastně chránit.

10 0
možnosti
LC

Ale můžete si zazpívat: Teď už máme co jsme chtěli ...

13 1
možnosti
MK

Obchody " s chlebem" zavřené nejspíš nebudou, ale zavřou opět obchody s obuví, oblečením, papírnictví... tak jako v minulosti.

0 0
možnosti
ND

Doufala jsem, že bude líp, ale není...

6 0
možnosti
PN

Mel jsem na tohle tema rozhovor s jednou svou pribuznou, ktera byla nadsena, jak skvele dopadly volby. Rikal jsem ji, at nejasa predcasne, nikde nevi, jestli vlada petistrany bude lepsi nez dvoustran a jestli jeste nebude rikat "zlaty Babis" a to mu ted nemuze prijit na jmeno. A ze se budu rad mylit a nova vlada bude lepsi, nez stara. Treba v Srbsku maji pry po letech poprve vladu, ktera neni horsi, nez ta predchozi :-). Hezky den

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik