Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Chovanče, nevím, proč by se měla rozpadat Evropská unie. "Spojené státy evropské" by zajistily Evropu bez válek a její suverenitu mezi světovými supervelmocemi.

Bez toho by se svět mohl rozloučit s vyspělou evropskou kulturou.  

Ještě připomínám, že USA se zrodily z krvavé a zničující občanské války, která si vyžádala 650.000 mrtvých vojáků a nezjištěné množství civilistů. Toho se snad v Evropě již nedočkáme.

2 1
možnosti
JC

Každá mnohonárodní říše se rozpadla. Dosud KAŽDÁ s jedinou výjimkou, kterou je Čína, avšak v té je podíl Chanů přes 90 % a všechny ostatní zapojené národy jsou v rámci této říše zcela nepatrné a neviditelné.

Srovnání s USA je naprosto nesmyslné. USA vznikly z přistěhovalců z Evropy vytlačením a částečným vybitím původního obyvatelstva, nikoli podmaněním sousedících národů dominantním národem. Příliv neevropanů a Latinoameričanů však začíná přinášet problémy, které pro futurum pravděpodobně povedou též k rozpadu a následným bojům jako tomu bylo u všech mnohonárodních říší.

2 3
možnosti
Foto

Lidé by se měli dělit jen na ty které ctí přirozená práva a na ty které je nectí. Jmenovitě jsou to:  Vlastnické právo a svoboda.   Základem vlastnického práva každého člověka je  nezcizitelné vlastnictví k jeho  tělu.

1 0
možnosti
AS

A47d45a98m 11S66t52a78v77a

14. 4. 2014 10:08

"....Opět dělíme svět, .....": Ještě že prezident Edvard Beneš byl tak moudře prozíravý. Jemu by se měl postavit pomník na nejčestnějším pražském místě!!!

1 0
možnosti
JC

Žádný závan minulosti, pane Kotyku, vždyť totéž jsme nedávno viděli v Jugoslávii a stále vidíme v zemích, které bývaly součástí Otomanské říše nebo Britského koloniálního impéria.

Děje se tam to, co se děje VŽDY ve všech nástupnických státech mnohonárodních říší.

 A co se bude dít v Evropě po pádu EU, bude-li EU trvat příliš dlouho na to, aby se významněji promíchaly jednotlivé národy.

1 2
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik