Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Autor se poněkud mýlí. Kdyby nastala těžká krize, tak by musela nastoupit armáda, policie, hasiči, nemocnice a zdravotníci, správa státních hmotných rezerv, energetici a vodaři a s nimi spojené služby. Nato je neustále aktualizovaný krizový plán všech krajů a velkých měst. Vězte, že všichni ostatní občané by se z dobrého důvodu zavřeli doma a chránili by osobně své rodiny. Lépe by vám to vysvětlil generál Andor Šandor. Například při záplavách 2002 tato kritická infrastruktura zapracovala perfektně, covid se učili všichni zvládat za pochodu. Mám ovšem vážné pochybnosti, co by se dělo, kdyby tak týden nefungovala elektřina. Doporučuji všem si přečíst dystopický román Ondřeje Neffa Tma. Je to otřesné čtení možné budoucnosti, do níž nás mohou dovést zelení fanatici.

0 0
možnosti
VD

Přidělit Vítu Rakušanovi "titul herec" je, dle mého mínění, dosti značně odvážné a nepatřičné. Spíš bych to viděl na "naivního odvážného amatéra", který zdědil přípravy na vyučování po předchůdci, ani je pořádně nečetl, upravil úvod a závěr a vyrazil stím mezi lidi. A bohužel v tom nejede sám

2 0
možnosti
ZZ

Kdepak - ten má za sebou takové veličiny, jako je Žantovský, či Pithart.

Ti nasadili na VUML do USA nové nadějné koně.

;-)

0 0
možnosti
JF

Tak si tak pane Kotyku připadám jako v té profláklé anekdotě o diskutusi pesimisty s optimistou - a velmi bych si přál, aby v této současné situaci měl pravdu pesimista ... ;-)

1 0
možnosti
PK

Tak ostatní to mají velmi jednoduché - nebudou žádné pozitivní antg testy, a je vyřešeno. Jak vláda na nás, tak my na ni. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Máte tam hrubku, namísto měkího máte mýt rači tfrdý y: "Tedy těch asi pár zcela zanedbatelných milionů zdraví(ý)ch a slušných ovčanů".

Jinak neplašte, zatím to vypadá tak, že s koronáčem nebude nová vláda dělat lautr nic, což je dobře. Sice se tváří že hodlají něco dělat ale čiší z toho že je to jen naoko což sice není kdovíjak férový ale za mne docela spokojenost. Jinak dobrý článek takže karma.

3 0
možnosti
Foto

Jo, nikdo není perfektní. Omlouvám se za tu hrubku. Jinak také doufám, že se vláda bude držet hesla, že mnohdy je méně lepší než více.

3 0
možnosti
PK

Tuším, že obsah pojmu "kritická infrastruktura" je jasně vyjmenován v jakémsi zákoně. když byli v Praze povodně tak se její schůzky konaly na magistrátu a MV....nebo je to jinak?

0 0
možnosti
Foto

Ano, jenže vývoj společnosti a její struktura se mění rychleji než zákony. Domnívám se, že se nacházíme v trochu jiné situaci než za povodně, která je přeci jenom „místního“ charakteru. Současná situace je zcela jiná, „voda“ teče do každého obydlí. Jsem si jist, že příští dny ukáží, že vlastně nikdo přesně neví co do „kritické infrastruktury“ vlastně patří.

2 0
možnosti
JL

Po precteni vaseho clanku, pane Kotyku, jsem presvedcen ve vasi schopnosti nam rici, JAK NA TO.

Samozrejme je nutne mit zmeny v mysleni a potom zmeny v organizaci zakladnich sluzeb uvnitr statu. Jestli se stale na ministerstu rozhoduje, tedy v Praze. kolik policistu a hasicu ma byt v meste ASI nebo v meste JABLUNKOVE, je to opravdu na povazenou. Tim chci pripomenout na nutnost rozhodovani podobnych sluzeb prenest do mistech, potrebnych teto sluzby. Tak i financni hodnoceni je potreba dat do rukou mistnim organum.

Chci take pripomenout moznost prevedeni i jinych sluzeb do rukou mistni samospravy i s moznosti ohodnoceni techto sluzeb. Vychazim ze znalosti takove organizace a musim rici, pracovala vyborne.

Centralizace byla tou organizaci na podchyceni kazde casti zivota obcanu v dobe budovani komunismu. Dnesni otazka k vam a ctenarum je ne slozita.

Stale potrebujeme kontrolu naseho zivota byt urcovana v Praze, nebo se sousedsky podilet na zivote mista, ktere jste si vybral k ziti??

To je ta zakladni otazka k vam.

0 0
možnosti
Foto

Jednoduchá otázka ještě neznamená, že odpověď může být jednoduchá, respektive krátká. Podle mého je opravdu řada věcí, které by měly být řekněme pod centrální kontrolou. Tedy ta opravdová krizová infrastruktura. Třeba zásobování energií, ale hlavně její cena, která je tvořena spekulací. Stejně tak je to se zásobováním vodou. Fungující pošta, telekomunikace, dráhy a MHD. Také značná část zdravotnictví musí být kontrolována ovšem pod podmínkou, že bude konečně definována základní péče, na kterou má každý občan právo. Možná i skutečný minimální důchod bez ohledu na odpracovaná léta. Podotknu jen, že by pak třeba opadla řada sociálních pomocí. Ovšem na druhé straně je nekonečná řada „věcí“ kde by bylo možno je „vyřídit“ místně. A to rychle a efektivně. To ovšem předpokládá určitou občanskou odpovědnost, ke které asi nejsme vychováni a ani vychováváni. Ono je vždy dobré se „schovávat“ za vrchnost. Centrální vláda by měla určovat jen základní pravidla, vytvořit rámec, kde by každý „starosta“ mohl rozhodovat dle místní potřeby. Musel by být ale ochoten za to nést i odpovědnost. Což v současné situaci není zrovna záviděníhodné, protože ho každý může žalovat za cokoli si usmyslí. Problém také je, že zde byla vytvořeno i volné pole pro „šmejdy“ všeho druhu, které není možno trestat efektivně a rychle, vždy jednají podle nějakého „zákona“. Takže tak nějak, vím že vás neuspokojím. Jinak k té „pandemii“. Testovat jen příznakové a posléze je léčit. Zrovna tak očkovat je rizikové občany a ty ostatní na bázi dobrovolnosti. A od dětí dát raději ruce pryč.

0 0
možnosti
PN

P70e94t20r 26N49e23d34v33ě72d

10. 1. 2022 14:11

Buďme pozitivní, ne Covidově samozřejmě. Po těch předešlých dvou letech, kdy se nový odborníci připravovali a vše věděli lépe alespoň neslyšíme, že opatření jsou chaotická, nesmyslná a pod.

5 0
možnosti
JK

Jo a ještě něco. Představa, že zdravotníky, sociální služby, hasiče a policisty potřebuje pět procent lidí, je nejen amatérská, ale přímo diletantská.

2 0
možnosti
Foto

Asi stejně tak, jako vaše námitka, nemyslíte?

2 0
možnosti
JK

Tahle vláda nevládne ještě ani měsíc a vy už nyní děláte závěry, jak to dělá špatně?

1 8
možnosti
Foto

Ti aktéři mysleli více na „politické“ vítězství než na to, co dělat okamžitě lépe a efektivně. Měli na to dost času a vše spíše nasvědčuje tomu, že si svým „vítezstvím“ nebyli jisti, takže úvaha o tom co bude potom byla asi druhořadá, respektive ryze verbálního charakteru bez ohledu na realitu, která vyžaduje opravdu okamžitá rozhodnutí ku prospěchu všech a nejen „voličů“. Přesně tak, jako se očekává od generála, který převezme velení po „neúspěšném“ předchůdci. Taková je totiž doba.

4 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik